Vandaag was het tijd voor de kraker tegen De Sweach. En welgeheten zes punten wedstrijd. De Sweach bevind zich namelijk op een vierde plek. Één plekje onder de Nei-Roners. Bij winst zou Nieuw-Roden dus goede zaken doen.

Dan de wedstrijd. De Sweach begon gelijk fel en goed aan het duel. Al snel was het dus duidelijk dat de thuisploeg de druk er hoog op zou zetten. Nieuw-Roden was overduidelijk niet bestand tegen deze hoge druk en intensiteit van De Sweach en kwam al snel op een 1-0 achterstand. Hierna ging de thuisploeg sterk door en werd de achterstand voor Nieuw-Roden groter en groter. Zodoende werd het 2-0, 3-0 & zelfs nog vlak voor rust 4-0 voor De Sweach. Een beschamende eerste helft resulteerde dus in een grote achterstand met de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld duidelijk van Nieuw-Roden. Met veelal lange ballen werd er geprobeerd zo snel mogelijk het doel van de tegenstander te bereiken. Om de score te nog enigszins te beperken. Uiteindelijk werd de uitploeg ook beloont, want aanvoerder Wilco Drent maakte de 4-1 en zo hield Nieuw-Roden nog enige hoop om de eer te redden. Echter door het risico wat Nieuw-Roden nam ontstonden er grote gaten en hier profiteerde De Sweach van en bracht de eindstand op een ontluisterende 6-1.

Een totale offday voor de mannen van Jur Smit. Deze wedstrijd moet heel snel vergeten worden en de koppen moeten weer dezelfde kant op. Met nog drie wedstrijden voor de winterstop moeten de blauwhemden zich komende week revancheren in Sneek tegen Black Boys. Wij hopen u ook dan weer te zien!