De korfballers van de kv Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 26 november de eerste wedstrijd in de 1e klasse van de zaalcompetitie 2022/2023 in Kollum tegen Invicta.De oranje tijgers hadden veel moeite met de druk van hun Friese tegenstanders, waardoor zij lastig tot een schot kwamen. Rust 11 – 4, eindstand 18-13.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘ We hadden gigantisch veel moeite met de enorme druk van Invicta, waardoor we lastig tot schot kwamen en veel pass fouten maakten. Aanvallend liep het dus niet en waren we niet in staat te herkennen wat we nodig hadden om het om te draaien. Verdedigend stond het goed, maar door veel persoonlijke fouten (met vrijeballen, strafworpen en open kansen als gevolg) liep invicta al snel uit naar een onoverbrugbare tussenstand.
Rust: 11-4

Na rust startten we goed, we kwamen terug tot 11-6, daarna werd er om en om gescoord. Er zat meer beleving in dan de 1e helft, maar ook de 2e helft was het (zeker aanvallend) erg moeizaam. De 2e helft werd wel gewonnen, uitslag: 18-13.

Een flinke domper, we hadden gehoopt en verwacht de zaalcompetitie anders te kunnen starten dan de 1e helft van het veldseizoen. Misschien gaf juist dát idee teveel spanning voor de spelers waardoor er verkrampt gespeeld werd. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Hoogkerk. Wellicht kunnen we dan eindelijk de schroom van ons afgooien en vrijuit korfballen ‘.