ZEVENHUIZEN - Zaterdagavond speelde Sparta haar eerste competitiewedstrijd in de zaal. Het bekende DTS uit Surhuizum kwam op bezoek en dat staat altijd garant voor spannende wedstrijden.

In een goed gevulde sporthal schoot Sparta uit de startblokken en wist direct twee keer de korf te vinden. Daarna vielen de doelpunten aan beide kanten. De Zoutman-formatie kon uitlopen naar 7-4, maar kon er niet voorkomen worden dat de Friezen dichterbij kwamen. Op slag van rust maakte Sparta nog een eindsprintje in en werd de kleedkamer bij 11-9 opgezocht.

Coach Moric van der Lei loofde in de rust het laatste aanvalsvak, want er werden prachtige aanvallen opgezet en daardoor mooie goals gemaakt.

Na rust was het DTS dat scherp uit de kleedkamer kwam. Zij bogen in no-time de achterstand om in een 11-13 voorsprong. Daarna was het Sparta dat weer aanhaakte, maar DTS had meer succes met de afronding. Met nog 5 minuten op de klok was het 15-18 en ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Via een strafworp en twee goals van afstand werd het vlak voor tijd 18-18 en floot scheidsrechter Nicolaij af.

De Zevenhuisters waren blij, want ondanks alles voelde dit wel als een gewonnen punt! Volgende week wordt er om 11:30 uur al gesprek tegen Kinea in Heerenveen. Support is natuurlijk van harte welkom.