Opening Kindcentrum De Marke en Kidscasa


 


Vandaag was het dan zo ver, de officiële opening van het nieuwe gebouw van De Marke en Kidscasa. Dat officieel geopend is, door wethouder Alex Wekema. Tijdens de bouw en het ontwerp van het gebouw, stond ecologisch vriendelijk en milieuvriendelijk hoog in het vaandel. Na een aantal tegenslagen is het toch gelukt om, een prachtig gebouw af te leveren.


 


Het gebouw is voorzien van zonnepanelen op het dak. Wat het gehele gebouw voorziet van stroom, waardoor ze geen gasaansluiting nodig hebben. Door de vele ramen en het lichte interieur is het een hele lichte school geworden wat rust uitstraalt. Alle verlichting dat aanwezig is, is LED verlichting, wat ook weer in het plaatje past wat ze graag wilden. Verder hebben ze voor veel hout gekozen rondom het gebouw. Op die manier past het gebouw in de groene buurt. Op het plein staan verschillende struiken en bomen, waaronder fruitbomen, die de kinderen zelf geplant hebben met wat hulp. Er is ook gedacht aan twee buitenlokalen, zodat de kinderen ook buiten les kunnen krijgen als het lekker weer is. 


Kidscasa en oud leraren hebben een prachtig bedrag geschonken, voor een mooie muurschildering in de centrale hal. De buurtvereniging heeft een mooie voetbal geschonken, waarmee de kinderen lekker kunnen spelen op hun nieuwe schoolplein.  


 


Tekst/foto's Yannick van der Ven©


 


Film opening, Roel Lubbers©