Gemeente Noordenveld zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen


 


Ook dit jaar steunt de gemeente Noordenveld de campagne Orange the World. 1 op de 3 vrouwen wereldwijd is slachtoffer van geweld. Dat moet stoppen! Wethouder Alex Wekema hees vanochtend, op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, de speciale 'Orange the World'-vlag. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. 


 


Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen


Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Het is belangrijk dat hier aandacht voor is. Daarom heeft de Verenigde Naties 25 november aangewezen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt af op deze dag en eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten, coördineert de campagne wereldwijd.


 


Oranje uitlichten


Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Squares, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. In Nederland doen dit jaar ook weer meer dan honderd gemeenten en provincies mee.