-
Traditioneel Engels kerstconcert bij kaarslicht in de Der Aa-kerk
23.Nov.2022

Traditioneel Engels kerstconcert bij kaarslicht in de Der Aa-kerk

 

Waan je in een Engelse kathedraal en maak mee hoe meer dan 100 jaar in Engeland kerst wordt gevierd. Vrijdag 23 december klinken bekende en minder bekende kerstliederen in een sfeervol verlichte Der Aa-kerk, uitgevoerd door de Roden Girl Choristers. 

 

Terwijl honderden waxinelichtjes branden nemen heldere stemmen je mee in het kerstverhaal. In de traditionele 'Festival of Nine Lessons and Carols' wisselen korte lezingen zich af met Christmas carols en samenzang.

 

Anglicaanse traditie

De Anglicaanse koortraditie van A Festival of Nine Lessons and Carols heeft al duizenden mensen geraakt en geïnspireerd en is uitgewaaierd over de hele wereld. De Roden Girl Choristers brengen deze unieke kerstformule tot leven in de Der Aa-kerk. Bezoekers zullen de

Anglicaanse koorcultuur herkennen uit de herdenkingsdiensten voor Queen Elizabeth II.

 

Koor en programma
Het koor zingt onder leiding van dirigent Sonja de Vries, en met begeleiding van organist Sietze de Vries. De onovertroffen bewerkingen van David Willcocks in O come, o come, Emmanuel en God rest you merry, gentlemen worden afgewisseld met pittiger harmonieën in Cradled in a manger van Bernhard Smith en Balulalow van Benjamin Britten. Componisten als Charles Villiers Stanford, Herbert Sumsion en John Rutter staan ook op het programma. De Roden Girl Voices, een ensemble van meer ervaren choristers binnen het koor, laten hun eigen repertoire horen. Ook de jongste meisjes uit het opleidingskoor schuiven aan voor een eerste kennismaking met deze traditie.

 

Praktische informatie

Vrijdag 23 december 20.00 uur Der Aa-kerk.

Kaarten zijn in de voorverkoop 17,50 euro, kinderen tot t/m 12 jaar 3 euro.

www.rgc.nl/tickets

Boekhandel Daan Nijman in Roden en UMCG

Kaarten aan de deur kosten 20 euro

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.