Echtpaar P.Darmeveil en E.Darmeveil-Uilenberg 60 jaar getrouwd

Het was woensdagmorgen een gezellige drukte aan de Noorderkroon nummer 79 in Roden. Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld was eveneens aanwezig en had een schitterend boeket bloemen meegebracht.

Dit alles vanwege het feit dat Pieter Darmeveil en Egbertien Darmeveil-Uilenberg maar liefst 60 jaar zijn getrouwd. Uit het huwelijk, dat in Roden werd gesloten, werden 2 jongens en een meisje geboren en later nog eens 5 kleinkinderen.

Piet verdiende de kost in de bouw, terwijl Eppie werkzaam was bij slager Geert de Vries, bakker Koert Liewes en ook nog eens 10 jaar haar kookkunsten vertoonde bij het alom bekende "Onder de Linden".

In het "sterrenteam" met vele plaatselijke cracks, voetbalde Piet met heel veel plezier bij de vv Roden. Het is dan ook geen wonder dat de robuuste verdediger het WK in Quatar op de voet volgt. Bij Eppie staat lezen en handwerken bovenaan.

Vele jaren bezocht het jubilerende echtpaar een beregezellige camping in Oostenrijk, waar het tweetal diverse vrienden maakte.

Vanavond staat nog een etentje gepland en later in de week een hapje en een drankje, waarvoor de buurt is uitgenodigd. Kortom: gezelligheid troef bij de familie Darmeveil.
Foto's©/tekst Roel Lubbers