Peize - De Sinterklaasintocht in het hopdorp mocht dit jaar als zeer geslaagd worden omschreven. Sint maakte samen met zijn Pieten en op zijn paard Ozosnel een ronde door het dorp, onder muzikale aanvoering van Muziekvereniging Noordenveld.
Na de intocht ontstond een prachtig muziekfeest op de Brink, waar Minke Zaal samen met liveband en de leerlingen van het Stempalet voor de muzikale noot zorgden. Alle kinderen, ouders en grootouders zongen uit volle borst mee.
"Ik heb deze week veel intochten mogen meemaken in diverse dorpen en steden, maar dit feest in Peize overtreft alle verwachtingen en is veruit het gezelligste", aldus een enthousiaste Sinterklaas.

De Sinterklaasintocht is de afsluitende activiteit van Volksvermaken Peize. De enthousiaste groep bestuursleden, onder aanvoering van voorzitter Richard Veurman, gaat genieten van een paar maanden rust en gaan zich voorbereiden op de activiteiten in 2023, die van start zullen gaan met de toneeluitvoeringen van 't Paaizer Vermoak in maart. Verder staat in maart de jaarlijkse ledenvergadering op het programma, waarin de leden wordt voorgesteld om Henk Gritter te benoemen tot voorzitter van Volksvermaken Peize, ter vervanging van Veurman die na 16 jaren de voorzittershamer zal overdragen.