#voetbal - Zondagmiddag was het tijd voor de kraker tegen SV THOR. Nieuw-Roden kon vandaag goede zaken doen aangezien THOR zich op de vierde plek bevond. Daarnaast had directe concurrent Zevenhuizen punten laten liggen tegen Terschelling. Nieuw Roden was dus, door een aantal factoren, tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat te behalen.

Dan de wedstrijd. Nieuw-Roden was, net zoals in de laatste paar wedstrijden, de dominante ploeg. De mannen in het blauw lieten gelijk zien waarvoor ze gingen, namelijk de driepunten. Nieuw Roden schoot uit de startblokken en na 6 minuten schoot Angelo Weggers raak op aangeven van Sander Drent. Hierna ging Nieuw-Roden vrolijk door met druk zetten en goed voetbal spelen.
De Nei-Roners kregen in de dertiende minuut loon na werken. Sander Drent profiteerde van geklungel achterin bij THOR en maakte de 2-0. Even leek het erop dat het zou uitlopen op een monsterscore, want Nieuw Roden kreeg een penalty om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Nicky Smid miste deze uitgelezen kans helaas. Nieuw Roden was desondanks heer en meester deze eerste helft, waardoor de mannen met een 2-0 voorsprong de rust in gingen.

Dan de tweede helft. THOR wist dat ze risico moesten nemen om er nog een resultaat uit te halen. De uitploeg kreeg een paar kansen op de aansluitingstreffer, maar in de afronding voorin was THOR erg wild en zodoende resulteerde deze kansen niet in doelpunten. De verdediging stond als een huis en Nieuw-Roden wist de goal schoon te houden en zocht naar de beslissende derde treffer om de wedstrijd in het slot te gooien. Nadat Nieuw Roden twee keer de bal had geraakt viel dan toch eindelijk de beslissing. Na een afgemeten voorzet van Thomas van der Spoel en een subtiel overstapje van Angelo Weggers was daar wederom Sander Drent die zorgde voor de bevrijdende 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Een belangrijke overwinning voor de mannen van Jur Smit. Daarnaast ook complimenten voor scheidsrechter Franzky, die een geweldige pot floot zonder een kaart uit te delen en de wedstrijd goed in controle had. Zevenhuizen verliest punten en Nieuw Roden verslaat zelf een directe concurrent. De mannen in blauw liggen zo perfect op koers voor de periodetitel, maar zullen alles uit de kast moeten halen om deze te halen. In de thuiswedstrijd tegen Terschelling op 18 december is Nieuw Roden bij winst periodekampioen.
Volgende week speelt de hoofdmacht uit tegen De Sweach. We hopen jullie dan allemaal te zien!