De zolder ombouwen tot thuiskantoor: vijf tips


 


Wie een zolder heeft waar alleen maar rommel staat en tevens een rustige thuiswerkplek zoekt, heeft het rekensommetje gauw gemaakt. Vijf tips om de zolder om te toveren in een gezellig, inspirerend thuiskantoor, dat tevens als logeerkamer kan dienen.


 


 


 


Daglicht binnenlaten


 


Het leeghalen van de zolder is de eerste stap. Vaak loont het de moeite om te kijken welke spullen je al een jaar of langer niet aangeraakt hebt en het hele zaakje op een zondag uit te stallen op een rommelmarkt. In een moeite door zie je dat er wellicht te weinig daglicht de zolder bereikt. Dan is een dakraam, zoals het model VELUX GGL 4 een mooi idee, en bovendien een goede investering in de waarde van je huis. Wie weet verkoop je het een en ander op de rommelmarkt om de kosten te drukken.


 


 


Raambekleding voor meer sfeer


 


Bij Dakraam Garant, de specialist in Nederland als het gaat om dakramen installeren en alles wat daarbij komt kijken, laat je je informeren over de ideale raambekleding. Jaloezieën, schermen of juist een plisségordijn, wat past het beste in deze ruimte en bij jouw smaak?


 


 


Meubilair: zowel hoog als laag kunnen zitten


 


Het bureau met uitzicht op de omgeving is snel gekozen. Ook een geschikte bureaustoel is belangrijk. Maar minstens zo fijn is een bankje waar je even kunt relaxen. Op je gemak een rapport doornemen of zelfs even een power nap doen. Wanneer dit een slaapbank is, heb je tevens de mogelijkheid om zogenaamde 'plakkenblijvers' te laten overnachten na een gezellig feestje. Denk verder aan makkelijke planten zoals een monstera of cactussen.


 


 


Anonieme vergaderplek creëren?


 


Dit aspect verschilt per thuiswerker: wil je online vergaderen met je eigen spulletjes op de achtergrond, of hoeven al die collega's niet te weten dat je alles van Garfield spaart? In het tweede geval reserveer je een blinde muur met enkele neutrale accessoires als Zoom- of Google Meet-achtergrond, in het eerste geval onderneem je geen actie.


 


 


Inspirerende accessoires: hier doe je het allemaal voor


 


Zie je het even niet zitten met dat ene project, loop je even vast in een marketingstrategie of diepgravend artikel, dan kijk je graag even weg van het scherm. Daarom is het zicht op buiten zo belangrijk, maar ook binnen moeten inspirerende accessoires staan of hangen. Denk aan verliefde vakantiefoto's die je stimuleren om ook dit jaar weer hard te werken voor een onvergetelijke reis, of souvenirs uit je favoriete landen die je er steeds aan herinneren waarvoor je het allemaal doet.