Afgelopen zondag stond de kraker in de tweede klasse A op het programma.
De heren van hockeyclub Roden moesten afreizen naar Beuningen om daar aan te treden tegen de ongeslagen nummer 1 uit de competitie. Beuningen won de week ervoor nog met 5-0 van een van de concurrenten om de bovenste 2 promotieplekken. Roden, knap 2e op de ranglijst, kon zijn borst dus nat maken.

Na een lange reis van 2,5 uur kon de voorbereiding op de wedstrijd beginnen. Doordeweeks waren de videobeelden van Beuningen al goed geanalyseerd, dus Roden wist wat het strijdplan van Beuningen zou zijn. Desondanks werden de Roner hockeyheren in het eerste kwart helemaal van het veld geblazen door een veel feller Beuningen. Roden werd op alle fronten afgetroefd en Beuningen kwam na 7 minuten spelen dan ook verdiend op voorsprong. Beuningen kwam een aantal keer gevaarlijk de cirkel in, maar het bleef bij een 1-0 achterstand. In de rust tussen het 1e en 2e kwart in werden er door Roden wat puntjes op de i gezet, maar was ook vooral duidelijk dat er echt wel even wat gas bij gegeven moest worden.
Dit gebeurde en Roden kreeg grip op het spel van Beuningen. Roden speelde, voor zover het trage veld van Beuningen dat toe liet, in een hoger tempo en zette de Beuningers ook in niet-balbezit flink onder druk. Dit resulteerde in een paar corners en kleine kansjes, maar de bal ging er nog niet in. Beuningen verdedigde sterk en maakte het de spitsen van Roden heel lastig.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Beuningen kwam er in balbezit niet meer aan te pas, maar verdedigde heel goed en het was lastig voor de mannen van Roden om er doorheen te komen. Het bleef bij kleine kansjes en nog 1 corner voor de Rodenaren, maar de bal ging er helaas niet meer in. Beuningen stelde daar niks meer tegenover. Keeper Hoogenberg heeft in het 2e, 3e en 4e kwart geen bal meer hoeven stoppen, maar helaas was dit niet genoeg voor een puntje. Het zwakke 1e kwart brak Roden dus uiteindelijk op. Of het door de lange reis of door de hoge verwachtingen van deze topper kwam, zal ongewis blijven. Maar Roden liet dus andermaal zien dat het voor niemand bang hoeft te zijn en dat het terecht mee doet in de top van het klassement. Beuningen staat nu 6 punten voor op Roden en Leusden. Deze twee ploegen delen de 2e plaats, maar Roden heeft een iets beter doelsaldo. Er resten nu nog twee wedstrijden voor de winterstop. Of eigenlijk drie. Want komende vrijdag treden de Rodenaren thuis aan tegen het welbekende Leeuwarden in de vierde ronde van de bekercompetitie. Vorig jaar werd Roden door Leeuwarden uitgeschakeld, dus het gaat weer een ouderwetse bekeravond worden op het Roder hockeycomplex. Zondag reizen de mannen af naar Barneveld.

Foto: Thijmen Rooks in een fel duel