In speelronde 7 stond er een tripje richting Coevorden op de planning. In het recente verleden heeft Veenhuizen weinig plezier beleefd aan de voetbalmiddagen tegen CSVC. Zo werden de laatste 2 edities met een 3-0 nederlaag afgesloten. Waar uitwedstrijden de afgelopen jaren garant stonden voor een hoop spektakel maar weinig punten, is na het wonder van Koekange het zelfvertrouwen grenzeloos. Talisman Nijboer was weer van de partij, de schoenen van Haanstra hebben via een omweg alsnog hun eigenaar gevonden en leider Eric Schmidt had tussen z’n airfryer sessies nog een gaatje gevonden om de wedstrijd bij te wonen. De voortekenen waren dus goed.

Op een veld als een biljartlaken werd de jacht ingezet op de 4e overwinning op rij. In de eerste minuut kwam CSVC gelijk gevaarlijk door aan de rechterkant, maar de voorzet werd door een Veenhuizenvoet in het zijnet getikt. Het bleken slecht kleine opstartproblemen te zijn voor de equipe van trainer Marcel van Veenen. In de 5e minuut legde Coen Schmidt met gevoel de bal achter de laatste linie van de thuisploeg. Sjoert Giezen kwam uit de rug van de defensie gedoken en pikte het speeltuig op. Zijn stift over de uitkomende doelman was echter net te hoog om de bediener van het prachtige scorebord aan het werk te zetten. Enkele minuten later liet zijn grote broer zien hoe het wel moest. Een corner werd kort genomen op Robert Elsinga, zijn strakke voorzet vond via het aerodynamische kapsel van Brian Giezen de weg richting de kruising. Sinterklaas had zijn stoomboot nog niet aangemeerd of de cadeautjes werden al uitgedeeld in Coevorden. Het welbekende beroerde breedteballetje stond in de 19e minuut aan de basis van de 0-2. Elsinga onderschepte de bal eenvoudig en stuurde Coen Schmidt de diepte in, oog in oog met de doelman schoof Schmidt de bal opzij waar de meegelopen Sjoert Giezen voor het 7e competitieduel op rij zijn naam op het scoreformulier mocht zetten. Veenhuizen zat op rozen en kon rustig rondspelend op zoek naar een nieuw hoogtepunt. Knullig balverlies van CSVC leverde een volgende kans op voor Veenhuizen. Robert Elsinga zond Coen Schmidt op een missie, maar zijn schot mistte net wat effect om bij de 2e paal binnen te ploffen. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam via de linkermiddenvelder, die af en toe goed opstoomde langs de zijlijn. Echte kansen werden er niet gecreëerd door de mannen uit Coevorden, het loste enkel wat zielloze afstandsschoten. Vlak voor rust werd Elsinga nog van achteren getorpedeerd, waar hebben we dat toch eerder gezien. Met een kusje op de enkel en een gele kaart voor de dader zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de kleedkamer waren alleen maar tevreden koppies te vinden. Doel van het tweede bedrijf was om nu eens een volledige wedstrijd de boel onder controle te houden. CSVC besloot de boel om te gooien en met een extra aanvaller op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. De gevaarlijkste man van de eerste helft werd op de linksbackpositie geposteerd. Zuurverdiende centen aan een dure KNVB cursus welbesteed dacht ik zo. Wellicht was de gedachte dat hij zo van dichtbij zou kunnen bekijken hoe Coen Schmidt tot op heden 3D als zijn speeltuin beschouwd, in de hoop er wat van op te kunnen steken. Een tiental minuten na de pauze was het weer raak. Raak op de ledematen van Elsinga. Ook deze week was het kleurenpallet aan kaarten weer compleet. Lomp inkomen werd beloond met een eenzame douchebeurt. Ondertussen spoorde Bram Schmidt zijn medespeler Hielke Jongsma aan om zijn testosteron eens aan het werk te zetten. Dat de boodschap helder was overgekomen bleek al na 5 seconden. Jongsma klapte de duels in met bijna een grote kans als gevolg. In de 63e minuut mochten de meegereisde supporters weer op de banken staan. Linksback Gelmer-jan Haanstra speelde de bal langs de witte lijn in de richting van Hielke Jongsma. Jongsma liet de bal lopen voor Coen Schmidt, die op zijn beurt de bal weer door zijn benen liet lopen om vervolgens een sprint te trekken richting het vijandelijke strafschopgebied. Tijdens die actie ontsnapten zijn enkels nog aan een Marco van Basten scenario. Heelhuids arriveerde hij aan de overkant om de bal goed terug te leggen op de doorgelopen Jongsma. Die schiet de bal tegendraads in en laat daarmee de doelverdediger kansloos, 0-3. Kort daarop soleerde Sjoert Giezen door de defensie van CSVC op zoek naar een opening. Een schotkans werd hem ontnomen, maar de meegelopen Bram Schmidt kon wel een poging wagen. Ditmaal zag de doelman wel kans om zijn handen tegen de bal te krijgen. In het slot van de wedstrijd zag Coen Schmidt nog een afstandspoging naast het doel verdwijnen. De middag werd nog compleet gemaakt door de rentree van Ferdinand Rozema en Yerold Klein. Rozema is weer hersteld van een vervelende ribblessure en Klein keert terug van een uitleenperiode bij de Kaizer Chiefs. Veenhuizen speelde rustig rond tot het getal 90 op het scorebord verscheen. Op weg naar de kleedkamer bleek er 1 speler te ontbreken. Door de laagstaande zon bleek niet alleen de camera, maar ook doelman Auwen de volledige 2e helft gemist te hebben. Toen ook hij op de hoogte werd gebracht dat de wedstrijd was afgelopen liet hij weten gemixte gevoelens te hebben overhouden aan deze middag. Blij met de overwinning, maar het was toch wel erg koud geworden in zijn dunbevolkte doelmond.

Mede dankzij 2 vroege treffers had Veenhuizen een eenvoudige middag in Coevorden. Dat de uitslag 3-0 zou worden leek gezien het verleden een zekerheidje. Ditmaal gingen de punten wel in de tas richting het gevangenisdorp. CSVC kon geen vuist maken tegen een goed georganiseerd spelend Veenhuizen. Na de rode kaart was het al helemaal een middag om snel te vergeten voor de thuisploeg. Het heeft 5 overwinningen geduurd, maar eindelijk is het zo ver het doelsaldo wordt in zwarte cijfers weergegeven. Volgende week komt SJS op visite en zal geprobeerd worden om deze vorm vast te houden.