BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

#Voetbal - In Vries werd zaterdagmiddag in de zaterdag 5e klasse E een ware derby gespeeld tegen Tynaarlo. VAKO die graag hogerop wil naar de 4e klasse, had het extreem moeilijk tegen een goed spelend Tynaarlo vandaag.

Beide ploegen deden in deze heerlijke wedstrijd niets voor elkaar onder. Toch kwam VAKO na zo'n half uur spelen op voorsprong na een hoekschop van Rob Liewes. De ongelukkige keeper van Tynaarlo stompte de bal in eigen doel, waardoor de Vriezenaren op een 1-0 voorsprong kwamen. Dit leek voor VAKO een gemakkelijke wedstrijd te worden na het doelpunt, maar dat bleek een utopie. Beide ploegen kwamen voor rust niet meer aan scoren toe.

Een paar minuten na rust draaide Tynaarlo de hele wedstrijd om en scoorde in een paar minuten tijd de gelijkmaker en de voorsprong met twee prachtige doelpunten van Riccardo Pilitu en Sallo Westerhof. VAKO begon te wankelen, maar wist even later toch weer de gelijkmaker binnen te schieten door Emanuel Manzeza. Het werd een ware spektakel voor zo'n 350 toeschouwers die waren toegestroomd naar deze burenruzie. En tot alle verbazing van alle fans van Tynaarlo was het Vincent Koning die de uitploeg zomaar weer op een 2-3 voorsprong wist te koppen uit een hoekschop. Het leek opnieuw dat VAKO op wankelen stond. Toch wisten de mannen uit Vries energie te putten en kopte Patrick Steenbergen in de 78' minuut de gelijkmaker binnen. Een stand waar eigenlijk beide ploegen op dat moment recht op hadden. Daar dacht Nino Alink duidelijk anders over, want na een counter van VAKO wist hij de mannen uit Tynaarlo in mineurstemming te brengen. Hij was het die VAKO naar de volle winst schoot, waarbij de keeper van Tynaarlo er opnieuw niet goed uitzag. Voor VAKO een geweldige opsteker om mee te doen om het kampioenschap samen met concurrent vv Westerkwartier. Voor Tynaarlo zijn de druiven zuur. De mannen hadden meer verdiend vandaag en zakken na deze domper naar de 9e plaats op de ranglijst. Maar daar zullen ze naarmate de competitie verstrijkt vast hoger in komen te staan.