Zaterdag 12 november komt Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Nederland. Na de landelijke intocht gaan ze direct door naar Roden om er daar met alle kinderen, een fantastische dag van te maken.


 


Ontvangst


Burgemeester Klaas Smid en voorzitter Lammert Kalfsbeek hebben de Sint rond 13:30 uur in het centrum van Roden, op de Albertsbaan met veel publiek ontvangen. Natuurlijk waren ook dit jaar zijn dans- en turn pieten weer mee die er samen met alle kinderen er een leuk feest van hebben gemaakt ! Sinterklaas werd hartelijk  toegezongen.


 


Spectaculaire Sinterklaasshow


Na de ontvangst volgde er een wandeling door het centrum van Roden en kon je Sinterklaas begroeten en werd je door de pieten overladen met pepernoten. Vervolgens ging Sinterklaas naar de Pompstee en begon daar om 14:30 uur een spectaculaire Sinterklaasshow vol acrobatiek, muziek en dans! Daar moet je echt bij zijn!


 


Glutenvrije Piet


Aan de intocht van Sinterklaas in Roden deed ook dit jaar een Glutenvrije Piet mee. Deze Piet voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije kruidnoten. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een schort met het logo van de Glutenvrije Piet. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.


 


De Sint heeft alle kinderen beloofd dat ze vanaf vanavond, de schoen op mochten zetten. Hij kan natuurlijk niet gelijk bij iedereen langs komen, maar voor 5 december zullen er veel schoentjes gevuld worden. 


 


Foto's Roel Lubbers©


 


Foto's Ilona Dijkstra©


 


Filmpjes Sinterklaasintocht. Roel Lubbers©