NOORDENVELD – Jaarlijks staat landelijk de maand november in het teken van mantelzorg. Ook Welzijn in Noordenveld organiseert deze maand weer een aantal activiteiten voor mantelzorgers. Voor een aantal activiteiten is opgave noodzakelijk. Dat kan bij service@stwin.nl of te bellen met het Servicebureau van WiN 050 317 65 00. Alle activiteiten zijn gratis.


 


Ook ditmaal verzorgen leerlingen van praktijkschool De Esborg uit Roden weer een brunch voor die mantelzorgers die zich hiervoor hebben opgegeven of hiervoor zijn aangemeld door een ander. De brunch staat gepland op dinsdag- en donderdag 22 en 24 november.  Vrijwilligers zullen de brunch aan huis bezorgen tussen 9.00 en 11.00 uur. Doorgeven kan tot en met 15 november.


 


In het RAShuys in Roderesch is op woensdag 30 november van 19.00 tot 21.30 uur de start van een nieuwe training Mindfulness. Hoe zorg je op een goede manier voor jezelf? En hoe blijf je dat doen onder uitdagende omstandigheden? De training is gebaseerd op mindfulness- en zelfcompassietrainingen en telt 9 bijeenkomsten. Aanmelding is noodzakelijk en er is met de begeleiders vooraf een persoonlijk gesprek waarin ook praktische informatie gegeven wordt. Opgeven kan bij WiN 050 317 65 00.


 


Vanuit Welzijn in Noordenveld is de ondersteunende beroepskracht Hennie de Jong. ‘Met de organisatie van deze activiteiten in de maand november willen we de mantelzorgers een hart onder de riem steken. Daarnaast willen we hen handvatten geven om in de toekomst sterker te staan als mantelzorger.’ Ook het Contactpunt mantelzorg Noordenveld is bij de organisatie van het programma betrokken.