âš½ Voetbalvereniging Nieuw-Roden 75 jaar oud âš½

Als V(oetbal) I(s) A(lles) werd er in Nieuw-Roden in een grijs verleden aan de Esweg tegen het bruine monster getrapt. Later is in 1947 de huidige in het blauw gehulde voetbalvereniging Nieuw-Roden opgericht.

Voormalig bestuurslid Hans Schulten opende vrijdagavond de receptie, sprak mooie woorden en kondigde burgemeester Klaas Smid aan, die uit z'n grote tas de zilveren legpenning van verdienste van de gemeente Noordenveld voor de vv Nieuw-Roden toverde en aan voorzitter Reimer van der Vlugt overhandigde.

Daarmee was de koek nog lang niet op. Vervolgens werd het woord gegeven aan René Aalders van de KNVB, die zich goed had verdiept in het wel en wee van de Nij-Roners.
Ook hij had van alles en nog wat bij zich en riep als eerste clubman Wieb Vorenholt naar voren en overhandigde hem de zilveren speld van de KNVB.

Kort hierop ontvingen Hans Schulten en Ad Witlox de waarderingsspeld in g o u d .
Als laatste kwam Margienus Uilenberg voor het voetlicht en als penningmeester werd hij benoemd tot lid van verdienste van de KNVB.

Uiteindelijk had de heer Aalders nog wat in petto, namelijk een grote oranje bondsvlag met als opschrift vv Nieuw-Roden 1947-2022.

Tot besluit nam de heer Jan Kootstra van de belangenorganisatie van de KNVB de microfoon ter hand en had een wedstrijdbal voor de jubilerende vereniging meegenomen.

In de gezellige volle kantine, met onder andere de voorzitters van vv Roden, vv Peize en GOMOS, en plaatselijke verenigingen, werd er nog een poosje genoten van een hapje en een drankje en ondertussen werd er een film van de vv Nieuw-Roden met het heden en verleden afgespeeld.

Zaterdag is er een dag voor de jeugd en 's avonds in de grote tent gaat het dak er af met een mooi stuk muziek en zullen er ongetwijfeld vele anekdotes de revue passeren.
Voorzitter van der Vlugt had nog lovende woorden voor Jan Eekhoff die als oudste supporter nog altijd aanwezig bij het eerste elftal.
Credits Roel Lubbers

foto's


video