Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen


 


Nog even en dan begint de Kinderboekenweek, woensdag 5 t/m zondag 16 oktober, met het thema 'Gi-ga-groen', bij Boekhandel Daan Nijman. De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. In de Kinderboekenweek staat het kinderboek centraal. Er zijn heel veel boeken die kinderen kunnen helpen een echte natuurheld te worden met bijvoorbeeld bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken of spannende verhalen over woeste buitenavonturen. En dat vinden we geweldig om te laten zien. Wij zijn erg blij om onze leuke activiteiten met jullie te delen, want hier wil je echt bij zijn!


Op woensdagmiddag 5 oktober openen wij de Kinderboekenweek feestelijk met het kinderboekenbal. Een special guest zal de opening komen verrichten.


 


Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de populaire boomhut-serie. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen thuis of bij ons in de winkel een eigen boomhut knutselen. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk natuurlijk materiaal. De zelfgemaakte boomhutten krijgen een plekje bij ons in de etalage. Ze kunnen ingeleverd worden van 5 t/m 14 oktober. Op zaterdag 15 oktober kiest een deskundige jury een winnaar. Deze winnaar ontvangt een cheque voor een overnachting in een echte boomhut bij de Norgerberg in Norg.


 


Op woensdagmiddag 6 oktober hebben wij niemand minder dan Sanne Rooseboom in de winkel. Zij is schrijfster van de serie Ministerie van oplossingen en het boek Mot en de metaalvissers. Sanne komt vertellen over haar werk. Hoe komt zij tot haar verhalen? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe lang duurt het voordat een boek geschreven is? De kinderen kunnen Sanne van alles vragen, ook bijvoorbeeld voor een boekbespreking die zij willen geven over een van haar boeken. Aan het einde van haar bezoek zal ze ook haar boeken signeren.


 


Op donderdag 6 en 13 oktober is vanaf het einde van de middag onze speciale kinderkassa geopend. Kom gezellig langs, zoek iets moois uit om te lezen en pak het zelf feestelijk in bij ons achter de kassa.


 


Op zaterdagmiddag 8 oktober komt Repticura langs met verschillende dieren en op vrijdagmiddag 14 oktober brengt imker Rik een bezoek aan onze winkel. Kom alles te weten over reptielen, slangen en bijen tijdens deze Gi-ga-groene Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman.


Jullie zien: volop activiteit bij Boekhandel Daan Nijman. Voor meer informatie, kijk op daannijman.nl/activiteiten en volg de socials.