Vastgezet Bericht.

#VOETBAL Programma Mannen & Vrouwen

a.s. zondag mannen

RODEN - TVC'28 2-2

GOMOS - WVV gestaakt

PEIZE - Noordster 1-0

ZEVENHUIZEN - Blue Boys 2-1

De Sweach - NIEUW-RODEN 6-1

WILPER BOYS

Genieten op de Borg van gipsy muziek 🎸 🥁


 


LEEK - Ruim 350 mensen genoten zaterdag 24 september op Kasteel Nienoord en het Rijtuigenmuseum van gipsy muziek. In drie zalen werden concerten gegeven van topniveau.


Ladyspeaker Femke Wolthuis deed de presentatie en gaf duiding aan de zigeunermuziek cultuur. 


 


Vooral flamenco gitarist John Fillmore, samen met de Spaanse zanger Falu de Cádiz en danseres Conchita Boon, verzorgden een optreden van wereldklasse om nooit meer te vergeten. Het concert stond stijf van Spaanse dynamiek en hartstocht.


In de Ridderzaal lieten gitarist Reinier Voet samen met Pigalle44 horen waarom zij ook op het tweede Noordelijke Gypsy Festival present waren: de precisie, spanning en perfecte uitvoering van eigen composities, alsmede bekende stukken uit de jazztraditie, waren een genot om naar te luisteren.


 


In een goedgevulde museumzaal werd het festival afgesloten door Stochelo Rosenberg die zich liet begeleiden door een combinatie van Swing du Nord en Manouche Swing die eerder hadden opgetreden op het festival. Ondanks dat het een session was, dat wil zeggen dat sommigen musici nooit eerder met elkaar hadden gespeeld, werd een enerverend optreden neergezet. 


 


Foto: Remco Nijenhuis