Vastgezet Bericht.

#VOETBAL Programma Mannen & Vrouwen

a.s. zondag mannen

RODEN - TVC'28 2-2

GOMOS - WVV gestaakt

PEIZE - Noordster 1-0

ZEVENHUIZEN - Blue Boys 2-1

De Sweach - NIEUW-RODEN 6-1

WILPER BOYS

KUNST OP NIENOORD, een boeiend platform voor kunstliefhebbers


 


Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 38 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van honderden boeiende kunstwerken, van een glaasje wijn, een glas frisdrank of kopje koffie of thee, van kunstboeken en uiteraard ook van de passende entourage. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops, lezingen en muziek aan.


 


Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. De werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.


Demonstraties Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Sumi-e Japanse inkt schildering op rijstpapier worden gegeven.


 


Lezing


SiO2 en Glaskunst


Sinds het begin van de jaren tachtig wordt er in Groningen in de ateliers van SiO2 kunst gemaakt.


Kunst in opdracht en als autonoom werk. Dienstbare kunst (kerken, instellingen) Kunst in de openbare ruimte en als sculptuur. Glas in monumenten en als invulling in de architectuur. SiO2 ………. daar waar glas van gemaakt is. Glas gemaakt om licht zichtbaar te maken en kleur te filteren.
Glas dat het licht vervormd en verstrooid. Het materiaal dat de werkelijkheid kan verbuigen. Glaskunst is historisch het meest bekend als toegepaste kunst. Sinds meer dan 3000 jaar in kerken, tempels en paleizen. In bijna alle culturen ingebed en ook niet meer weg te denken in onze wereld van nu. Laat je meevoeren op 8 en 9 oktober aanstaande om 14.00 uur tijdens de gratis lezing van SiO2. Daarnaast zal SiO2 gedurende beide dagen naar behoefte en eigen inzicht vaker een lezing geven.


Muziek


Op zaterdag en zondag om 16.00 uur treedt Gert Sennema op in de landschapstuin van Nienoord. Bij slecht weer treedt hij alleen op zondag om 16.00 uur op in de Balzaal van de Borg. De muziek van Gert Sennema ontstaat uit een nauwe verbinding met zijn directe omgeving. In de streektaal (Westerkwartiers-Gronings) worden verhalen muzikaal omlijst met gitaar. Zowel solo als met band (Westkantstad) put Sennema uit hedendaagse volksmuziek, zoals folk, blues en country, die het midden houdt tussen poëtisch en plat.