SDG Plekberaad over de Toekomst met als thema “Ouders van Kinderen met een rugzakje”


 


Afgelopen vrijdag was het zover. De eerste ouderbijeenkomst voor ouders die kinderen met een rugzakje hebben. Dat rugzakje kan gevuld zijn met allerlei problematiek; autisme, trauma’s, thuiszitter of medische problematieken. Het maakt niet uit, alle ouders die op welke manier ergens tegen aan lopen of gewoon in contact willen komen met anders ouders waren welkom.
In de bibliotheek in Roden hadden zich meer dan 10 ouders verzameld, maar er waren zelfs ook een opa en oma meegekomen. Online hadden zich ook meer dan 10 ouders verzameld omdat ook zij erbij wilde zijn maar om welke reden dan ook het niet mogelijk was om fysiek naar Roden af te reizen. Een rugzakje kindje is al een hele organisatie soms, dus dan is online deelnemen wel zo prettig.
De avond begon uiteraard met en kopje koffie en thee, waarna we gingen kennismaken en verhalen delen. Alle ouders zaten continu te knikken omdat het één en al herkenning was, ook al is de problematiek zo verschillend voor onze kinderen we lopen tegen dezelfde zaken aan.
Na de voorstelronde zijn we in kleinere groepjes uiteen gegaan om dieper in te gaan op een aantal vragen die opgesteld waren door de projectgroep. Waar lopen we tegen aan, wat moet er veranderen, maar ook de vraag “wat kunnen we zelf” kwam aan bod.
De eerste conclusie is; er is ontzettend behoefte aan een vervolg… En die gaat er komen!
De projectgroep, bestaande uit: Roel en Manon Wijnholds, Dirk Postma, Anita van der Noord en Manon de Deugd, gaan nu aan de slag om alle uitkomsten van de avond samen te voegen tot een plan. Dit plan zullen we als projectgroep gaan delen met alle aanwezige en geïnteresseerde ouders, maar ook zullen we de plannen gaan bespreken met gemeente, onderwijs en hulpverlening.
Heb jij de avond gemist maar wil je als ouder met een rugzakkindje ook deelnemen aan de volgende bijeenkomst? Of ben jij benieuwd naar onze plannen? Stuur dan een mail naar manondedeugd@ziggo.nl