MHC Roden Heren 1 lijdt onnodige nederlaag in Harderwijk

Na 6 punten uit de eerste twee wedstrijden, stond er, tussen alle Rodermarktfestiviteiten door, voor de mannen van MHC Roden Heren 1 een taaie pot tegen de MHC de Mezen in Harderwijk op het programma. Mezen speelt al jaren in de 2e klasse en was tot nu toe nog ongeslagen.

Tijdens de warming-up was al snel duidelijk dat de Mezen fel uit de startblokken zouden kunnen komen. Roden leek nog wat Rodermarktpret in de benen te hebben en startte erg afwachtend. Roden was hockeyend de sterkere ploeg, maar speelde veel te rommelig en daardoor kon Mezen goed mee komen. Het eerste kwart stond in het teken van aftasten. De enige noemenswaardige kans was die van Thijmen Rooks, die bij een open schietkans wonderbaarlijk genoeg zijn stick niet lekker tegen de bal kreeg.

In het tweede kwart openden de Harderwijkers de score door een rebound uit een strafcorner te benutten. Mezen rook bloed en ging nog hoger op het veld pressen. Er werd er flink druk gezet op de backs van Roden, waardoor zij zich genoodzaakt voelden om, tegen het instinct in, af en toe de hoge bal te spelen. Er lag erg veel ruimte achter het middenveld van de Mezen en de spitsen van Roden werden veelvuldig gebruikt. De scheidsrechters van dienst wisten niet wat hen overkwam en besloten elke aanname van een van de Roden van spitsen af te fluiten voor gevaarlijk spel. Onterecht, maar daardoor werd het erg lastig om kansen te creëren en ging Roden met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Roden speelde zeer onverzorgd hockey en ook de verdedigende structuur ontbrak volledig. Of het door de Rodermarkt kwam of door een de roze wolk van de koppositie kwam, zullen we nooit weten. Maar goed was het spel van Roden niet. Ondanks het matige spel, was Roden technisch veel beter dan de Mezen. Met wat technische en tactische tips, was er na de rust dus nog alle tijd om het recht te zetten.
'Terug naar de basis 11 en het spelletje spelen zoals Roden dat altijd doet', was het devies van de nieuwe coach Jack Meester. Roden kreeg meer grip op de wedstrijd en na 55 minuten spelen wist Brent Hoekstra knap raak te tippen na een hele scherpe pass van Julius Labberton. Roden kreeg het geloof terug en ging vol voor de winst. Het zette de Mezen vol onder druk en zij waren nu genoodzaakt om alles weg te scoopen. Zoals gezegd wisten de scheidsrechters niet zo goed wat ze hiermee aan moesten. Het ging hen duidelijk iets te snel vandaag en op volledig onverklaarbare wijze gaven ze nu plotselinge een strafcorner voor de Mezen. Het laatste fluitsignaal van het derde kwart klonk en zoals de aloude regel zegt: onterechte corners zitten altijd: 2-1.

Met een pijnlijke 2-1 achterstand probeerde Roden in het vierde kwart de gelijkmaker te forceren. De mannen van MHC Roden waren alleen maar aan de bal en behaalden nog een aantal corners, maar door een combinatie van een goede uitloop van de Harderwijkers en een off-day aan Rodense zijde, moesten ze uiteindelijk helaas toch hun meerdere erkennen in de Mezen. Met een 2-1 eindstand werd er verloren van een dodelijk effectief Mezen. Mezen kreeg de gehele wedstrijd slechts 2 strafcorners en keeper Hoogenberg hoefde verder geen enkele keer op te treden. Deze vlogen er wel in en Roden maakte zijn kansen helaas niet af. Een harde les voor de mannen uit Roden, maar andermaal was wel duidelijk dat Roden dit seizoen voor niemand bang hoeft te zijn.

De Roder dames speelden eveneens in Harderwijk. Mezen is bij de dames een van de favorieten van de titel en dit werd al snel duidelijk. Na 2 kwarten keken de dames tegen een 4-1 achterstand aan. Na de rust rechtten de dames hun rug en werd er met veel meer lef gespeeld. Aan de hand van de sterk spelende Isabel Schollema kreeg Roden een flink aantal kansen. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog 1 keer en was de eindstand 5-2 in het voordeel van de Mezen.

Komende zondag, 2 oktober, spelen beide vaandelteams weer thuis. Om 12.45 uur spelen de dames tegen Eemvallei uit Amersfoort en om om 14.45 uur spelen de mannen thuis tegen HCM uit Arnhem. Opnieuw twee mooie wedstrijden in de 2e klasse op het Roner sportcomplex. Dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.