Basketbal
De kop is er af.

De basketbal competitie is inmiddels twee weekenden oud, en op de rolstoelers na hebben alle teams hun vuurdoop gehad.

Flying Red heren 1 had, naar de uitslag kijkend een “makkie” aan de Groene Uilen die hun thuiswedstrijd in een 61-84 nederlaag zagen eindigen.
Dankzij 13 driepunters wisten de Uilen lang in het spoor van Flying Red te blijven maar een sprint in het laatste kwart (van 58-73 naar 61-84) werd ze te machtig.
In het eerste kwart namen de Uilen brutaal een 4-0 voorsprong die pas in de negende minuut ongedaan gemaakt werd (13-14). Flying Red was op zoek naar zichzelf, wat tot uiting kwam in een overdaad aan turnovers. In het tweede kwart kwamen de Reds langzaam bij zinnen en een korte sprint resulteerde in een 26-36 ruststand.

Na rust verzetten de Roners de bakens en kwam er rust in de ploeg. In plaats van turnovers kregen de steals de overhand en omdat de verdediging stond als een huis  slaagden de studenten er niet in dichterbij te komen. Eindstand derde kwart 48-59.
In het laatste kwart wisten de Reds door een fanatieke verdediging niet alleen steals te forceren maar werden deze ook veelvuldig omgezet in een prima uitgevoerde fast breaks.

Coach Spier gebruikte bijna alle spelers, maar hield de licht geblesseerde Bas Veenstra uit voorzorg aan de kant.

Topscorers: Jason Dourisseau 32, Kaj Egberts 19, Wouter Arends 13. Kaj Egberts en Rogier Metselaar noteerden beiden drie driepunters.

Heren 2 kwam vorige week goed uit de startblokken met een 100-84 overwinning op Celeritas-Donar 4.
Het team heeft meer snelheid dan vorig seizoen, maar moet duidelijk nog aan elkaar wennen.
Topscorers:Wouter Arends 31, Ilias Kardamis  29, KJ Boutsema 14.

Voor het eerst sinds jaren spelen er weer een U12 en een U14 in de rode Roner outfit.
De eerste wedstrijden vielen beide teams zwaar, maar dat was te verwachten. Bij totaal gebrek aan wedstrijdervaring hielden de allerjongsten moedig stand tegen Dunk uit Zuidhorn (14-45) en HSVB uit Haren (26-45).

U14 had het zwaar tegen BV Groningen dat voor het gemak ook maar een paar spelertjes met meer ervaring uit een hoger team inzette (10-61).
Voorlopig houden we het er op dat leren belangrijke is dan winnen.