Akoestische Rock-‘n-roll in de Kerk van Peize


Peize | Zondagmiddag 16 oktober 14:00 – 16:00 uur


 


Midden in het dorp staat een oude kerk. Het is zondagmiddag. Een blinde man speelt een zigeunerwijsje op een concertina. Hij krijgt bijval van een tokkelende banjo, gevolgd door een gitaar en een contrabas. Het zigeunerwijsje loopt over in een opzwepende trainsong.  Het publiek wordt, los van tijd en ruimte, meegevoerd op een muzikale treinreis door het zuiden van de Verenigde Staten van weleer. Langs uitgestrekte velden met wuivende katoenplanten, door stoffige dorpjes, langs rivieren en oude vervallen stationnetjes.


 


De Roots/Americana band Pick’n’Shovel uit Drenthe is in 2019 begonnen met hun “Church Tour” en treden op in oude kerkjes in het land. De band speelt traditioneel akoestisch en onversterkt, zoals de busking bands in de straten van Nashville. Dit geeft een authentieke klank en energieke ervaring: het publiek wil mee doen!


 


De band Pick’n’Shovel bestaat uit vijf muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in diverse genres. Ze hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke liefde voor Roots en Americana. Hun individuele muzikale achtergronden, zoals Bluegrass, Zydeco, Blues, Jazz, Klezmer, Country, Folk, The Beatles en Rock-‘n-roll, komen samen in de unieke Pick’n’Shovel sound. 


 


Pick’n’Shovel speelt eigen repertoire, afgewisseld met Roots- en Americana klassiekers in een nieuwe eigen stijl. De instrumenten, bretels, petjes en de verhalen maken de Roots-ervaring compleet.


 


Toegang


Tickets kosten 15 euro en zijn te bestellen via tickets@picknshovel.nl | www.picknshovel.nl


De dan geldende covid voorschriften zullen worden nageleefd.