Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

De korfballers van de kv Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 24 september op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan de derde wedstrijd in de 1e klasse. Tegenstander op deze middag van de Rodermarktparade was kf De Wâlden. Omdat ook deze wedstrijd het scorend vermogen dan de eerste Mastselectie nog tekort schoot namen de Friezen de punten mee naar Oenkerk, 12-17.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hansma zetten Lianne Bangma en Sven Stobbe de eerste treffers op het scorebord. Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘Wij vlogen uit de startblokken (2-0 na 2 minuten), maar daarna hebben we 18 minuten geen doelpunt gemaakt. Mede daardoor stonden we met de rust met 5-9 achter’. Na de rust brachten de gasten uit Oenkerk met 2 afstandstreffers de stand zelfs op 5-11, waarna de oranje tijgers door 2 treffers van Robin van Bolhuis en een score van Andele Polak en van Jasper Lütter de ploegen toch weer dichter bij elkaar brachten. ‘We maakte na enkele wissels nog een goede come-back van 5-11 naar 9-11, maar daarna konden we wederom voor een langere periode de korf niet vinden’. Zo eindigde de wedstrijd in de derde nederlaag voor Noordenveld in deze veldcompetitie, 12-17. De volgende tegenstander is kv Dos Kampen. Deze wedstrijd wordt gespeeld aan de Borglaan op zaterdag 1 oktober en begint om 15 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe 3, Lianne Bangma 2, Jasper Lütter 2, Robin van Bolhuis 2, Andele Polak 1, Nienke Bolt 1, Anna de Boer 1.