Harlingen - Zondag was het dan tijd voor de eerste competitiewedstrijd! De mannen van trainer Jur Smit moesten maar liefst 81 km afleggen om te spelen tegen Harlingen. De thuisploeg wist vorig seizoen nog de play-offs voor promotie te bereiken, maar ze verloren van De Wilper Boys.

Dan de wedstrijd. Het was gelijk duidelijk dat Harlingen puur voor de winst ging. Met veel lange ballen over de lengte van het veld probeerden ze dichtbij de goal van goalie Jayden Kuiper te komen. Toch lukte het Harlingen om er één keer doorheen te komen. Door goed combinatievoetbal kwam de spits 1 op 1 af op keeper Jayden Kuiper, maar deze wist de goal te voorkomen met een schitterende redding. Harlingen scoorde nog wel in de rebound, echter werd er gefloten voor een overtreding op captain Wilco Drent. Nieuw-Roden kreeg ook nog een enorme kans om de voorsprong te pakken. Sander Drent kwam goed voor zijn man maar helaas bracht de lat redding voor Harlingen. Kort hierna gingen de mannen de rust in.

De tweede helft werd een ware slijtageslag. Met beide teams die voor de overwinning gingen. Toch was het Harlingen dat nog een aantal keer dichtbij de voorsprong kwam maar mede door goed verdedigend werk en een strijdend Nieuw-Roden werd het net niet gevonden. Ook bij het publiek liepen de gemoederen hoog op, een volgepakt sportpark bracht de wedstrijd veel sfeer toe, maar het publiek liet zich verre van zijn goeie kant zien, want zelf jeugdige wisselspelers van Nieuw Roden werden uitgescholden tijdens het warmlopen. De support was nogal verbaal agressief aanwezig, waardoor de sfeer nogal grimmig werd. Desondanks liet Nieuw-Roden zich niet van de wijs brengen en hield het de score op 0-0. Uiteindelijk konden beide ploegen leven met een punt.
Nieuw-Roden wist vooral op karakter een punt mee naar huis te nemen en kan terugkijken op een degelijke uitslag in een zware uitwedstrijd.
Voor Nieuw-Roden kan het allemaal nog veel beter als het meer op elkaar ingespeeld raakt en er vooral voorin meer stootkracht en creativiteit in het spel komt. Hier hebben ze zeker de spelers voor.
Zevenhuizen die uitkomt in dezelfde competitie wist de uitwedstrijd tegen Black Boys te winnen met 2-4. Volgende week zondag is Nieuw-Roden vrij i.v.m. het 75-jarige jubileumfeest.
Verslag C. v/d Gruiter