Op zaterdag 24 september stond de topper thuis tegen HFC ’15 JO17-1 op het programma. Bij winst is VV Roden vrijwel zeker kampioen van de poule. Alleen Marum kan met 12 punten nog op gelijke hoogte komen maar heeft een lager doelsaldo.

Mede door een goede wedstrijdvoorbereiding (lees: niet op stap gaan tijdens Rodermarkt en vroeg op bed) begon VV Roden goed aan de wegstrijd. De eerste 20 minuten gingen redelijk gelijk op, al speelde Roden iets meer op de helft van de tegenstander.  HFC ’15 kreeg het na 20 minuten steeds moeilijker. Bij een goed genomen corner was het na ca. 30 minuten spelen ook raak. Via een rake kopbal was het 1-0 voor Roden.

In de tweede helft werd Roden steeds dominanter en kwam door een snelle aanval over links de 2-0 op het scorebord. Roden kon helaas niet lang van de ruime voorsprong genieten, door balverlies kon HFC ’15 snel omschakelen en de 2-1 maken zodat de spanning weer terugkwam in de wedstrijd. In de laatste fase van de tweede helft bleef Roden goed voetballen waardoor er een behoorlijk aantal kansen ontstonden maar niet werd gescoord. Het was uiteindelijk een strafschop die de eindstand op het scorebord bracht. Een knappe 3-1 overwinning voor Roden!

Op zaterdag 1 oktober speelt VV Roden om 9:00 uit tegen Buitenpost JO17-1. Bij winst is nog niet duidelijk of er nog een (aantal) kwalificatiewedstrijden moeten worden gespeeld of dat VV Roden rechtstreeks promoveert. De KNVB informeert VV Roden hier nog over.