Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Het was de laatste bekerwedstrijd voor vv Nieuw-Roden tegen De Wilper Boys in de poulefase samen met Zevenhuizen en FC LEO. Nieuw-Roden won al eerder van de laatste twee ploegen en om helemaal zeker te zijn voor de knock out fase was een gelijkspel genoeg tegen De Wilp.

De Wilp die in de zondag 3e klasse uitkomt, maakte Nieuw-Roden het zeker niet makkelijk in de beginfase. De Boys uit De Wilp kregen de betere kansen, maar het was Nieuw-Roden die na 12 minuten eigenlijk uit het niets op een 1-0 voorspring kwam. Het was Sander Drent die een assist gaf op Stefan Waij en schoot de bal diagonaal het doel in achter de 16 jarige doelman Ruben Lingeman. Toch kwam De Wilp snel terug in de wedstrijd door slap ingrijpen in de verdediging van Nieuw-Roden en scoorde De Wilp binnen 5 minuten de 1-1 en 1-2 . Doelpunten kwamen op naam van Gert-Jan de Vries en Vincent ten Have. Daarna begon Nieuw-Roden beter in de wedstrijd te komen. Nieuw-Roden drong steeds meer aan op de gelijkmaker en die kwam ook toen Sander Drent in het strafschopgebied werd neergehaald door keeper Lingeman. Nicky Smid mocht de penalty nemen en schoot deze beheerst de netten in. Nog voor rust maakte Wilco Drent de 3-2 en kwam Nieuw-Roden opnieuw op een voorsprong. De Wilp kreeg nog een gigantische kans om de 3-3 te maken, maar de bal werd hoog over het doel van Jayden Kuiper geschoten.

Na rust moest De Wilp komen en Nieuw-Roden wilde de overwinning over de streep trekken. Beide ploegen kregen wel zo hun kansjes, maar het spel werd vooral op het middenveld afgespeeld. Nieuw-Roden was de betere ploeg in de 2e helft, maar kwam niet meer tot scoren. De Wilp kon niet meer brengen en zo won Nieuw-Roden toch nog verdiend deze bekerwedstrijd. Nieuw-Roden is ongeslagen en zonder puntenverlies door in de beker en komt in de koker voor de volgende ronde.

Volgende week begint voor Nieuw-Roden het echte werk, want dan begint competitie met een uitwedstrijd tegen Harlingen.