KV Noordenveld ziet fantastische 1e helft in Zuidwolde niet beloont.

De korfballers van de kv Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 17 september de eerste
uitwedstrijd in de 1 e klasse tegen het sterke ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde. Ondanks een
fantastische eerste helft van de oranje tijgers en een 9-11 voorsprong in de rust moest de eerste
Mastselectie de winst toch in Zuiddrenthe laten (22-15).

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van de Linde opende Sven Stobbe de score voor de
korfbaltrots uit Roden. Na de gelijkmaker scoorde Robin van Bolhuis, topscorer deze avond, twee
keer op rij, waarvan één treffer uit een toegekende strafworp. Trainer/coach Jesper van Haastrecht
: ‘Wij speelden een fantastische eerste helft met veel energie en gevarieerd aanvalsspel. Het beste
Noordenveld wat ik dit jaar, inclusief alle oefenwedstrijden, tot nu toe heb gezien’. Zodoende keek
de thuisploeg in de rust tegen een verrassende 9-11 achterstand aan. Na de rust ging ZKC uit een
ander vaatje tappen en binnen 5 minuten stond de thuisploeg met 13-11 weer aan de voor de
Zuidwoldigers goede kant van de score. ‘De tweede helft begon dramatisch, van 9-11 naar 13-11,
4 goals tegen in 5 minuten. Daarna kwamen we nog één keer terug naar 14-14 door een
wereldgoal van Robin, maar de laatste 20 minuten van de wedstrijd hebben we nog maar 1 goal
gescoord, te weinig om de punten mee naar Roden te nemen’. Zo eindigde deze wedstrijd in een
toch nog afgetekende 22-15 overwinning voor ZKC’19, dat daarmee aan de kop gaat in KNKV
klasse 1A. ‘Komende week moeten de punten gepakt worden tijdens twee thuswedstrijden tegen
De Wâlden’. De eerste wedstrijd tegen de Friezen uit Oenkerk is een bekerwedstrijd ,
dinsdagavond 20 september om 20 uur en de tweede is de reguliere competitiewedstrijd ,
waarvoor de Friezen wederom naar de Borglaan komen, op zaterdag 24 september. Deze
wedstrijd begint om 14 uur.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis 6, Evelien Tepper 2, Romee de Rink 2, Jasper Lütter 2,
Sven Stobbe 1, Nienke Bolt 1 en Lianne Bangma 1.