Regenachtige en pittige eerste editie Gravel One Fifty met  Andreas Stokbro (Denemarken) en Tessa Neefjes (Wervershoof) 


 


Zaterdag 17 september 2022 stonden om 8.00 uur deelnemers uit  tien verschillende landen aan de eerste editie van de Gravel One Fifty, onderdeel van wereldwijde TREK/ UCI Gravel tour, met als startlocatie het gevangenismuseum in Veenhuizen. In de leeftijdscategorie


 


Winnaars


Vanaf de start wisten de favorieten zich te vinden in de kop van de wedstrijd over 150 km. In de laatste 50 km werd de definitieve splitsing gemaakt. Bij de finish ontstond enige onduidelijkheid of daadwerkelijk iedereen de volledige route had gereden. Uiteindelijk moest de KNWU-jury eraan te pas komen en zijn de nummers 1,2, en 3 gehoord en is gecheckt of daadwerkelijk iedereen exact de route had gefietst. Dat bleek zo te zijn, waardoor de 25-jarige Andreas Stokbro uit Valby (Denemarken) als eerste over de finish kwam in een tijd van 4:24:21. Ivar Slik uit Bergen en Piotr Havik uit Gouderak kwamen vlak daarna over de finish in een tijd van 4:24:48 (2e plaats) en 4:26:56 (3e plaats).


 


Bij de dames finishte Tessa Neefjes uit Wervershoof in een tijd van 5:14:42.


Linda Klein uit Wageningen kwam 3 minuut en 37 seconden later in een tijd van 5:18:19 over de finish. Puck Moonen uit Kesteren behaalde een derde plaats in een tijd van 5:24:45.


 


TREK UCI Gravel World Series


De Trek UCI Gravel World Series is een serie door de UCI goedgekeurde races die over de hele wereld worden gehouden. Sommige 15-20 kwalificatiewedstrijden kwalificeren de top 25% in elke leeftijdsgroep voor de UCI Gravel Wereldkampioenschappen in Italië. Het Trek UCI Gravel World Series-concept richt zich zowel op zeer competitieve rijders van het Pro Elite-rijderniveau tot oudere rijders die op latere leeftijd op een hoog niveau willen racen, maar ook op leuke rijders die graag fit blijven en de finish willen halen.


 


Kijk voor alle info op www.gravelonefifty.nl


Foto's Bjorn Eerkens©


Foto1: Piotr Havik


Foto2: deelnemers vlak voor de finish