-
Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan Jan de Jong en Harry Kuipers van Loopgroep Peize
17.Sep.2022

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen leden Loopgroep Peize

 

 

Op zaterdag 17 september om omstreeks 12.15 uur, in Café Ensing, Hoofdstraat 52 in Peize, reikt burgemeester Klaas Smid Koninklijke onderscheidingen uit aan de heren Jan de Jong en Harry Kuipers, beiden uit Peize en actief voor de Loopgroep Peize. Ze worden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Informatie over de heer De Jong (72):

De heer De Jong is reeds 25 jaar ledenadministrateur van de sportvereniging DSTV in Peize. De vereniging telt op dit moment 275 leden. De heer De Jong heeft al die tijd, geheel belangeloos, nauwgezet en accuraat de ledenadministratie van de vereniging bijgehouden. Een reële schatting is dat decorandus aan deze klus 8 uren per week besteedt.

Naast zijn werkzaamheden als ledenadministrateur, onderhoudt en repareert hij ook het sportmateriaal van de vereniging. Als er iets mankeert aan het materiaal, kan je altijd een beroep doen op decorandus. Als 72-jarige loopt hij nog wekelijks zijn rondjes met de loopgroep. De heer De Jong wordt gezien als een bescheiden maar bijzonder sympathiek mens met hart voor de vereniging en haar leden.

 

 

Informatie over de heer Kuipers (63):

De heer Kuipers heeft in 1996 de loopgroep Peize opgericht. Hij was destijds bestuurslid (penningmeester) van de vereniging DSTV (Door Sport Tot Vriendschap) in Peize. Die functie heeft hij vervuld vanaf 1992 totdat hij de loopgroep oprichtte.

 

Sinds het begin van de loopgroep, die ondertussen is uitgegroeid tot een groep van 60 mensen, is hij de trainer, organisator en aanjager en weet hij veel mensen enthousiast te maken voor de loopsport.

Naast trainer van de loopgroep bleef hij algemeen bestuurslid van DSTV, om de belangen van de loopgroep te kunnen behartigen, en meer algemeen, om bij te dragen aan de samenwerking tussen verschillende sportdisciplines bij DSTV, voor de Peizer bevolking.

 

De heer Kuipers is ook al jaren betrokken als werkplekbegeleider bij de looptrainerscursussen die via de KNAU worden georganiseerd. De aspirant trainers of -assistent trainers worden door decorandus opgeleid. In samenwerking tussen de aspirant trainer en decorandus worden trainingsschema's voor de loopgroep gemaakt..

 

2006 tot heden: Lid activiteitencommissie , DSTV

De activiteitencommissie van de loopgroep van DSTV is een zelfstandig functionerende commissie die in 2006 is opgericht, als onderdeel van de loopgroep DSTV. Het doel van de activiteitencommissie is het organiseren van activiteiten voor de leden van de loopgroep, ter aanvulling op de wekelijkse trainingen. Juist door deze activiteiten komt het motto: Door Sport Tot Vriendschap extra tot leven, omdat er naast de sportieve band een vriendschappelijke band ontstaat. In totaal worden er jaarlijks 12 tot 15 activiteiten georganiseerd.

 

Foto's Gerda Slotegraaf©

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.