Eerste editie TREK UCI Gravel One Fifty in Veenhuizen


Onderdeel van de wereldwijde officiële UCI Gravel World Series


 


Zaterdag 17 september 2022 starten om 8.00 uur deelnemers uit  tien verschillende landen aan de eerste editie van de Gravel One Fifty, onderdeel van wereldwijde TREK/ UCI Gravel tour, met als startlocatie Veenhuizen.


Ruim driehonderd deelnemers staan, bij het gevangenismuseum in Veenhuizen, aan de start, met veel deelnemers uit Nederland, Duitsland en België, maar ook enkele deelnemers uit Frankrijk, Brazilië, Noorwegen, Australië, Polen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Deelnemers fietsen een afstand van 80 of 150 km.


Kwalificatie


Deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën kunnen zich dit weekend nog kwalificeren voor de Wereld Kampioenschappen op 8 en 9 oktober in Veneto, Italië. Op zondag 18 september is de allerlaatste mogelijkheid voor kwalificatie in Spanje.


Voor kwalificatie fietsen 50+ dames en heren 60+ de 80 km route en alle overige leeftijdscategorieën fietsen 150 km.


 


Het startschot voor de wedstrijd wordt om 08.00 uur gegeven door Remko Postma, Salesmanager Noord Europa van Vittoria. Het Italiaanse bedrijf wat gespecialiseerd is in alle soorten banden en verbonden is aan de evenementen van Enforce Sport Events.  Er zijn in totaal zes waves die elke 10 minuten vertrekt. De verwachting is dat de eerste deelnemers rond 12.15 uur finishen. Rond 12.45 uur worden de winnaars gehuldigd met een speciale UCI-trui en UCI-medaille.


TREK UCI Gravel World Series


De Trek UCI Gravel World Series is een serie door de UCI goedgekeurde races die over de hele wereld worden gehouden. Sommige 15-20 kwalificatiewedstrijden kwalificeren de top 25% in elke leeftijdsgroep voor de UCI Gravel Wereldkampioenschappen in Italië. Het Trek UCI Gravel World Series-concept richt zich zowel op zeer competitieve rijders van het Pro Elite-rijderniveau tot oudere rijders die op latere leeftijd op een hoog niveau willen racen, maar ook op leuke rijders die graag fit blijven en de finish willen halen.


 


Toppers aan de start


Verschillende Nederlandse wielrenners staan op de startijst, waaronder Piotr Havik, die tot voor kort reed bij Beat Cycling maar zich richt op kwalificatie voor het WK Gravel. Maar ook Ivar Slik, winnaar van de Unbound Gravel in Amerika, Jasper Ockeloen, winnaar oa. Bartje 200, Veldslag om Norg, World Gravel series Houffa. Bij de dames Tessa Neefjes, winnaar Veldslag om Norg, winnaar world gravel series Frankrijk, maar ook in Houffa. Daarnaast staan ook wielrensters Tanja Erath (Duitsland) en Madeleine Nutt (Brits) aan de start.


Kijk voor alle info op www.gravelonefifty.nl