Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Gisteren was het dan tijd voor de eerste derby van het seizoen. De bekerwedstrijd tegen Zevenhuizen stond op het programma. Op een volgepakt sportpark Zevenhuizen floot de scheidsrechter om stipt 14:00 uur voor de aftrap.

Nieuw-Roden schoot uit de startblokken. Een bal op de lat wordt door Nicky Smid gecontroleerd en hij schiet onberispelijk binnen: 0-1 na slechts twee minuten spelen. Zevenhuizen laten de koppen echter niet hangen en krijgen 3 minuten later een strafschop toegediend na een handsbal bij Nieuw-Roden van aanvoerder Wilco Drent. Deze kans wordt benut en zo staat het 1-1. Niet veel later moet keeper Jayden Kuiper het veld verlaten met een scheenbeen blessure na een hard duel. Ook hier werd niet voor gefloten voor een overtreding van Zevenhuizen. Cas van de Gruiter verving hem. Zevenhuizen hield na deze gelijkmaker de druk op de verdediging van Nei-Roon en werden hiervoor ook beloond. Een wegdraaiend schot beland in het net. De grensrechter Jan Ottema vlagde nog voor een achterbal, maar de matige fluitende scheids besloot anders en zo werd de ruststand 2-1 voor Zevenhuizen.

In de tweede helft wist Nieuw-Roden dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en bracht daarom Camiel Sewüstes & Daniel Kemkers in. Nieuw-Roden hielt goede druk op Zevenhuizen en speelde verzorgd voetbal onder leiding van de nieuwe aanwinst op het middenveld, Hayo Poutsma. Het goede spel na rust resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Na een prachtige bal van Remon Slagter stond Angelo Weggers vogelvrij en de spits maakte geen fout, waardoor de blauwhemden weer op gelijke hoogte kwamen. Nieuw-Roden was gebrand om door te drukken en de voorsprong te pakken, want de ploeg had de controle over de wedstrijd. Na een perfecte vrije trap van assistkoning Remon Slagter kwam er loon na werken. De vrije trap belandde op het hoofd van Nicky Smid die zijn tweede van de middag inkopte en de 2-3 voor Nieuw-Roden was een feit. Hierna probeerde Nieuw-Roden de wedstrijd uit te spelen en kregen nog een enorme kans om het te beslissen via een strafschop, maar de strafschop van Angelo werd gekeerd door een fabelachtige redding van de keeper van Zevenhuizen. Niet veel later viel Daniel Kemkers uit met een op het oog zware knie blessure. Veel sterkte gewenst Daniel! Zevenhuizen begon in de laatste minuten een slotoffensief. Dit resulteerde nog in een bal op de lat en een groot aantal voorzetten, schoten en dode spelmomenten richting het doel van Cas van de Gruiter. De doelman redde uiteindelijk nog op een hard schot in de korte hoek, waardoor de stand 2-3 bleef in het voordeel van de Nei Rôners. En zo floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en ging Nieuw-Roden er met de derbywinst vandoor!

Een prachtig affiche waarin de hoofdmacht met de drie punten naar huis gaat. Na een lang en zwaar trainingskamp was dit de kers op de taart voor Nieuw-Roden. De mannen worden echter niet met rust gelaten want dinsdagavond wordt er alweer een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Heraclieden in Uithuizermeeden. Wij hopen u dan weer te zien!