Afgelopen zondag maakte MHC Roden Dames 1 tegen Ares Apeldoorn Dames 1 hun debuut in de derde klasse! Vooraf was onbekend wat er verwacht kon worden. Ares was gedegradeerd uit de 2e klasse, Roden gepromoveerd uit de vierde klasse. Dus het was in het begin behoorlijk aftasten en ook wennen aan het hogere tempo. Helaas lukte het niet om de rust te vinden, en door wat pech hier en daar vielen er 2 tegengoals. Hierdoor keken de dames in de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust en speech van coach Yonnar Venema herpakten de dames zich en werd er gestreden tot het eindsignaal. Roden was een stuk beter in de 2e helft, maar helaas bleef het 2-0 voor Ares. Een goede les voor het komende seizoen. Als de dames met durf en lef spelen, dan kunnen ze hartstikke goed meekomen op dit niveau. Met dat in hun achterhoofd werden de douches opgezocht en kon er daarna nog gekeken worden naar de mannen van Roden. Zij speelden eveneens in Apeldoorn en pakten gelukkig wel 3 punten.
Aankomende vrijdag spelen de dames alweer de eerste bekerwedstrijd (SilverCup in de hockeywereld) uit tegen Sneek dames 1, dus als je tijd hebt kom zeker even langs om ons aan te moedigen! We spelen om 20:30 in Sneek. Vorig jaar bleken de dames heuze cupfighters en overwinterden ze zelfs in de bekercompetitie. Na 5 rondes was uiteindelijk GHBS Dames 1 uit Groningen te sterk. Zij werden later de winnaar van de bekercompetitie, door in Venlo de finale te winnen.

Aankomende zondag is de eerste Super Sunday van het seizoen. MHC Roden Dames 1 speelt om 12:45 tegen Goor dames 1 en er zijn nog 5 andere thuiswedstrijden. Na afloop is er nog muziek in het clubhuis. Dus komt dat zien!