MHC Roden Heren 1 wint eerste duel in 2e klasse

Afgelopen zondag stond voor het eerste herenteam van MHC Roden de 1e wedstrijd van het seizoen op het programma. Omdat het team vorig seizoen kampioen is geworden, komen ze nu uit in een klasse hoger. In heel Noord Nederland zijn er slechts 3 ploegen die hoger spelen, dus dit is een prestatie van formaat van de mannen uit Roden.
Zondag mochten de heren afreizen naar Apeldoorn voor hun eerste wedstrijd tegen Ares. Voor hun wedstrijd speelden de dames van MHC Roden ook op het waterveld van Ares. Zij maakten hun debuut in de derde klasse en dus waren alle mannen van Roden ruim op tijd aanwezig om de dames aan te moedigen. Helaas verloren zij met 2-0 van een iets sterker Ares en dus was het aan de mannen om de eer voor Roden hoog te houden.

In de eerste minuut was er meteen een enorme grote kans voor Hugo Kwant. Hij maakte zijn debuut voor Roden en kon dit al heel snel bekronen met een doelpunt. Helaas verstapte hij zich en bleef het 0-0. Maar het begin was hoopgevend. Al snel bleek echter dat Ares een enorm taaie tegenstander zou worden. Ares wachtte Roden rond de middenlijn op en hield de linies strak bij elkaar. Roden had het tempo te laag liggen en kwam er daardoor niet goed doorheen. Na de kans van Kwant, werd het vooral een schaakspelletje. Roden probeerde Ares kapot te spelen, maar deed dit in een veel te laag tempo. Ares loerde op balverlies van Roden en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Maar de rest verdediging stond prima en ook Ares kwam er daardoor niet echt lekker uit.
In de rust sprak de nieuwe coach, Jack Meester, de heren van Roden vermanend toe. Het tempo moest omhoog en er moest toch echt minder slordig gespeeld gaan worden. Anders kon dit wel eens verkeerd aflopen.
Roden kwam heel anders de rust uit. Het tempo ging omhoog en er werden felle duels gespeeld. Het publiek (vooral de dames van Roden en Ares) ging er achter staan en de wedstrijd ontbrandde eindelijk. Dit leverde aan beide kanten meteen wat kansjes op. Ares kon vrij uithalen vanaf randje cirkel, maar sloeg de bal tegen de zijkant van het goal. Roden kreeg enkele corners en was een paar keer gevaarlijk voor het goal. Na 10 minuten spelen in het derde kwart gaf Roden gas over de linkerflank. Bart van Kimmenaede passeerde met een mooie actie enkele spelers van Ares en vond Mats Monshouwer in de cirkel. Deze draaide mooi weg bij de tegenstander en gaf de bal voor op Jort Steenhuisen die van dichtbij uithaalde. De keeper redde helaas, maar maakte hierbij wel een overtreding. Hierdoor mocht Roden een strafcorner nemen. Topscorer van vorig seizoen(48 doelpunten), Sjors ter Veld, geblesseerd en dus was het vandaag de beurt aan 2e cornerman, Brent Hoekstra. Helaas werd de bal niet goed gestopt en kon Hoekstra niet aanleggen voor de corner. Maar Roden bleef wel in balbezit en uiteindelijk kwam de bal toch bij Hoekstra terecht. Hij draaide naar zijn backhand en had Stan Ronner al bij de 2e paal vrij zien staan. Deze kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeleverd en tipte de bal het doel in, 0-1!
Na de bevrijdende 0-1 van Ronner moesten er nog 20 lange minuten gespeeld worden. Ares moest nu komen en ging wat hogerop het veld pressen. Hierdoor kreeg Roden heel veel extra ruimte. Roden kwam nauwelijks meer in de problemen en kreeg nog enorme kansen op de 0-2. Deze waren helaas niet besteed aan de spitsen van Roden en dus bleef het wel spannend tot het laatste moment. Ares was moegestreden en kon geen echte vuist meer maken en na 70 minuten hockeyen waren de eerste 3 punten in de 2e klasse een feit.
Komende zondag speelt Roden thuis tegen Deventer. Deventer deed vorig jaar lang mee om promotie naar de 1e klasse en beschikt onder andere over een jeugdinternational, dus het zal een enorme kluif worden. Genoeg redenen om een mooie pot hockey te komen kijken! Zondag 18 september, 14.45 uur op het sportcomplex van MHC Roden!

Foto's: Roden H1 na de overwinning in Apeldoorn. Foto 2: Ronner juicht na zijn doelpunt