De eerste thuiswedstrijd van ONR dit seizoen eindigde in een 2-2 gelijkspel.
ONR had in de eerste helft na enkele minuten aftasten de betere van de twee ploegen. Met frisse energie en een forse dosis enthousiasme wisten de oranjehemden de gasten uit Zuidlaren het vuur aan de schenen te leggen. In de elfde minuut resulteerde dit dan ook gelijk in de openingstreffer. Het was Danel Strijker die de gevierde man was. Na een listige actie was hij zijn directe tegenstander kwijt in de 16-meter. Zijn schot in de verre hoek was de Zuidlaarder doelverdediger te machtig.

Lang kon ONR niet genieten van deze voorsprong. Luttele seconden later zorgde Zuidlaren direct voor de gelijkmaker. Een schot werd in eerste instantie nog knap gepakt door keeper Blaauwiekel. De rebound kon echter simpel worden binnen gewerkt.

ONR wist zich te herpakken en kreeg weer de overhand in het spel. Na een puike combinatie tussen Danel Strijker en Jelmer Fierstra was het laatstgenoemde die Janco de Boer diep stuurde. De jongste telg van familie de Boer faalde oog in oog met de keeper niet en zette de oranjehemden weer op voorsprong.

Na rust zag het spelbeeld er anders uit dan in het eerste bedrijf. ONR had gesmeten met de krachten en was zichtbaar minder fris. Dit resulteerde in een fase waarin vooral de lange bal werd gehanteerd. Zuidlaren had een aantal kansen en ook ONR had een paar goede mogelijkheden. Een vrije trap vanaf de zijkant van de 16-meter werd ONR te machtig. Nadat de lage voorzet tot tweemaal toe van richting werd veranderd kon ook Blaauwiekel het tij niet meer keren en zag de bal langs zichzelf in de verre hoek verdwijnen.

Beide ploegen trachtte met de laatste inspanningen nog de voorsprong te forceren, maar slaagden hier niet in. Hierdoor werd een aantrekkelijk duel onbeslist. Vooral de eerste helft zag het publiek een goed voetballend ONR. Met dit resultaat tegen een gelijkwaardige tegenstander is de eerste ├ęchte krachtmeting van het seizoen een feit.

Komend weekend staat de laatste bekerwedstrijd van de poulefase op het programma. Thuis aan de Hullenweg ontvangt ONR met Zuidbroek Noordbroek Combinatie (alias ZNC) een tegenstander uit de 5e klasse.

Met een goed doelsaldo weet ONR zich wellicht bovenaan de poule te handhaven.
Tot volgende week!
Verslag Sjoerd Hoek

Foto's hieronder