Voedselkastje in Roden

Een paar maanden geleden deed Woonborg een oproep voor vrijwilligers die een voedselkastje wilden beheren. Na meerdere aanmeldingen staat nu het eerste kastje in Roden!

Waarom voedselkastjes?
Woonborg stimuleert het gebruik van voedselkastjes. Het zorgt ervoor dat we omkijken naar elkaar en het versterkt de saamhorigheid in de buurt. Daar dragen ze graag aan bij. Marijke Neef, consulent leefbaarheid van Woonborg: ‘Het idee voor voedselkastjes ontstond bij een collega als kerstgedachte. Die dacht: stel dat wij voedingsmiddelen verzamelen als startpunt en dan in een voedselkastje leggen? Dan hebben we een begin. We besloten om de voedselkastjes zelf te gaan maken. Mijn collega Jannes Timmer die allround vakman is bij Woonborg, heeft de eerste serie nu klaar.’ 

Kast in Roden
Er zijn inmiddels twee kastjes in gebruik genomen in Haren en sinds deze week staat er ook een in Roden. Hij is geadopteerd door de familie Klinker aan de Ceintuurbaan West 82. Binnenkort komen er nog een paar in Roden en andere dorpen in de buurt.

Hoe werkt het kastje?
Op dit moment is het kastje mooi gevuld met houdbare producten. Voedsel wat nog houdbaar is, maar wat je zelf niet gebruikt kun je in het kastje achterlaten. Iemand
die het wel kan gebruiken, kan het er dan uithalen.

Eigenlijk komt het hier op neer: Pak wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen.
Dus mocht je in de buurt van de Ceintuurbaan West komen en heb je zelf niet altijd de middelen om voedsel of andere levensmiddelen kopen, pak gerust wat! En iedereen die wat over heeft kan dat in het kastje plaatsen.

Zo helpen we elkaar!