-
Politie houdt man aan voor afvaldumpingen op A7
5.Aug.2022
De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier aangehouden op verdenking van het dumpen van afval op de A7 bij Marum en Frieschepalen op 28 juli en 1 augustus.
De man wordt ook verdacht van brandstichting en van overtreding van de Wet Milieubeheer omdat er asbest bij een deel van het gedumpte afval zat. Het onderzoek gaat door en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De politie kan niet zeggen of de verdachte zelf werkzaam is in de agrarische sector of dat hij andere beweegredenen had om mee te doen aan de 'boerenacties'.

 

Ongeluk

Op de A7 bij Frieschepalen botst in de nacht van 27 op 28 juli een auto op gedumpt afval. De bestuurder komt met de schrik vrij, maar de auto raakt zwaar beschadigd.
Naar aanleiding van dit ongeluk start de recherche een onderzoek.

 

Asbest

In de nacht van 31 juli op 1 augustus worden rond 03:00 uur pallets en afval met asbest gedumpt op de A7 bij Marum. Daardoor ontstaat opnieuw een gevaarlijke situatie voor het verkeer. Bovendien moet Rijkswaterstaat een speciaal team inschakelen om het schadelijke asbest op te ruimen.
De 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier wordt verhoord in beide zaken. Ondertussen gaat het politieonderzoek door.

 

Getuigen en camerabeelden

Vorige week is ook afval gedumpt op de A7 bij de afslag Midwolde/Leek en op de A32 bij Meppel. Bij Midwolde/Leek reden meerdere auto's tegen een stapel autobanden. Bij Meppel botste een onderhoudsmonteur van het bedrijf Spie uit Sappemeer op een snelwegblokkade. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van deze blokkades en ongelukken.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.