-
Ben jij een ouder van een thuiszitter of dreigt jouw zoon/dochter uit te vallen of niet zichtbaar in de samenleving?
4.Aug.2022

Inmiddels zit mijn 9 jarige zoon al bijna 2 jaar thuis en volgt hij geen onderwijs. Hij voelt zich vaak alleen omdat hij alleen maar online vrienden heeft waarmee hij kan spelen. Het is zijn veilige bubbel want de buitenwereld is inmiddels wel erg eng geworden. School heeft geen contact gehouden, dus zijn echte vrienden zijn ook afgehaakt. Hij is niet meer zichtbaar in de maatschappij.

Samen met Anita van der Noord, raadslid in de gemeente Noordenveld, heb ik gesproken over de (on)zichtbaarheid van thuiszitters maar ook over hoe de jeugdhulp geregeld is en wat dat met het kind doet, maar ook vooral met de ouders.

Ze vond ons verhaal heftig en daarom hebben we samen besloten dat er iets moet gebeuren. We hebben mooie plannen gemaakt en daarom ben ik nu op zoek naar ouders in de provincie Drenthe die met ons mee willen praten over de zichtbaarheid van kinderen met een rugzakje.

We willen graag op vrijdag 23 september bij elkaar komen om ervaringen te delen en te bespreken waar wij als ouders met zorg intensieve kinderen tegenaan lopen. Maar we willen ook praten over mogelijkheden om onze kinderen meer zichtbaarder te maken in de maatschappij en op school.

Ben jij een ouder van een thuiszitter of dreigt jouw zoon/dochter uit te vallen? Heeft jouw kind een rugzakje en is hij/zij niet zichtbaar in de samenleving en woon je in de provincie Drenthe? Dan kom ik graag met je in contact via mail: manondedeugd@ziggo.nl. Ook voor meer informatie kun je uiteraard mailen.

Mocht je niet kunnen op vrijdag 23 september maar wel mee willen praten/denken, stuur dan ook een mail want er zullen zeker meer momenten gepland gaan worden.

Manon de Deugd

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.