-
Filmpje: Vliegtuigje maakt voorzorgslanding
2.Aug.2022

Eelde – Een toestel van de KLM Flight Academy heeft dinsdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. De reden van de voorzorgslanding is onbekend.

De baan is inmiddels weer vrijgegeven meldt Rtvnoord.nl

 

Filmpje Meternieuws.nl

Vliegveld Eelde: 'Genoeg ruimte om vluchten Schiphol over te nemen'

Op Groningen Airport Eelde is nog genoeg ruimte om vluchten van Schiphol over te nemen, ziet directeur van de luchthaven Meiltje de Groot. Wat De Groot betreft staat de deur voor luchtvaartmaatschappijen open. "Hier zijn geen wachtrijen. Zelfs als je een halfuur van tevoren komt, kan je waarschijnlijk nog wel mee met de vlucht."
Schiphol bracht vandaag het nieuws naar buiten in september en oktober opnieuw een maximumaantal reizigers in te stellen. In die maanden kunnen respectievelijk 67.500 en 69.500 reizigers vertrekken. Schiphol verwacht daardoor dagelijks gemiddeld 3.500 te veel passagiers op de luchthaven.
De Groot vindt het jammer dat er weer 'een negatief beeld' ontstaat van de luchtvaartsector door de keuze van Schiphol. Het was volgens haar te voorzien dat september en oktober moeilijke maanden zouden worden. "We willen met z'n allen weer de wereld ontdekken, waardoor er een enorme vraag is naar vluchten. Dan is het jammer dat we als sector niet in staat zijn om goed aan die vraag te voldoen."
De luchthavendirecteur zegt al langer dat vliegveld Eelde vluchten kan overnemen. Dit voorjaar sprak De Groot over maximaal twintig vluchten per dag. Bron RTVDrenthe.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.