Op 9, 11, 16 en 18 augustus a.s. is er in Roden weer van alles te beleven voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het Zomerleesfeest vindt alweer voor de vierde keer plaats met dit keer o.a een levend ganzenbord, griezelinsecten en taekwondo En op havezate Mensinge wacht koning Mansolein op een medicijn voor zijn oude hart, maar komt het nog op tijd?

Hij is bijna vergeten, de duizendjarige koning uit Paul Biegel’s klassieker Het Sleutelkruid, maar zijn trouwe onderdanen zullen op 16 augustus alles op alles zetten om hem te redden.

Met raadsels, codes en verhalen in een race tegen de klok. Het wordt weer net zo spannend als de zaak rond het verdwenen gouden ei vorig jaar op de kinderboerderij.
Daar wordt nu op 9 augustus een Groot Ganzenspel gespeeld met veel actieve beweeg- en leesopdrachten. Wie liever knutselt, kan ’s middags griezelinsecten maken bij Het Goed, voor de tentoonstelling of gloeislakken van lego in de bibliotheek op 18 augustus, met ’s middags film. Echte beestjes zoeken we op 11 augustus op Natuurplaats Noordsche Veld; ’s morgens kan je in De Dobbe leren vechten als een Ninja en meekijken met de monteurs van garage Lieuwes. En wat doen de poppen van Drie in de Kast onder de motorkap?

Zo werken er weer een heleboel organisaties en bedrijven mee om kinderen die van lezen houden een paar mooie dagen te bezorgen. Aanmelden kan nog tot 4 augustus bij
hoera.noordenveld@biblionetdrenthe.nl

Het Zomerleesfeest is een initiatief van werkgroep Hoera! van Bibliotheek Roden. Meer
informatie op www.hoeraeenlezererbij.nl.