Roners zwemmen wederom mee met de Groningen Swim Challenge Zoutkamp - Groningen


 


De Stichting Groningen Swim Challenge organiseert voor het 8e jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen een afstand van 35 kilometer. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een Challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als vorige edities zal zaterdag 27 augustus 2022! weer voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen.


 


Dit jaar zal de achtste editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten om door het prachtige Reitdiep via Electra, Roodehaan, Aduarderzijl, Garnwerd en Dorkwerd via het Verbindingskanaal uiteindelijk bij de finish aan de Oosterhaven te finishen. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen 28 teams en in totaal honderdvijftig deelnemers in estafettevorm deze 35 kilometer volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.


 


Dit jaar doen uit Roden voor de vierde keer zwemteam Kort door de Bocht mee aan dit geweldige evenement, Ettie Bos, Yvon van Diemen, Gerard Jan Booij, Henk-Jan Hofman, oud Roner Ferdi Hendriks en debutant  Jasper Bergwerff uit Leek vormen het team. Harrie Dijkema uit Leek is ook dit jaar schipper van het zwemteam.


 


Team Kort door de Bocht is vanaf april/mei in training in voornamelijk het Leekstermeer. een favoriete trainingslocatie van de enthousiaste zwemmers. Ook wordt er regelmatig getraind in het Peizerdiep.


 


Vorig jaar hebben we als team ruim 4700 euro bij elkaar gezwommen, daar willen wij natuurlijk dit jaar flink overheen gaan. Particulieren en bedrijven kunnen zwemteam Kort door de Bocht  sponsoren via onderstaande link.                                             


https://www.groningenswimchallenge.nl/deelnemers-teams/team/?t=58


 


Foto van links naar rechts: Gerard Jan Booij, Henk-Jan Hofman, Jasper Bergwerff, Yvon van Diemen, Ferdi Hendriks en Ettie Bos                                                                                                                             


Foto: Andre Brasse©