Kinderactiviteit op Mensinge op 27 juli en 17 augustusDronken de bewoners van Mensinge vroeger koffie of thee? Het antwoord op die vraag wordt gegeven tijdens een vakantieactiviteit voor de jeugd op de havezate op de woensdagen 27 juli en 17 augustus. Vanaf 14.00 uur zijn kinderen vanaf 6 tot 12 jaar van harte welkom bij het thema Koffie en Thee.
We drinken in Nederland veel koffie en thee; er zijn diverse soorten te koop en we hebben zelfs speciale koffie- en theehuizen. Je kan een “bakkie” doen of gewoon een beker meenemen voor onderweg.
Maar hoe was dat lang geleden? Tijdens onze vakantieactiviteit van 2022 nemen we jullie mee in de wereld van koffie en thee. We vertellen iets over de geschiedenis ervan en hoe de bewoners van Mensinge hun koffie of thee geserveerd wilden hebben.
Maar dat niet alleen, jullie mogen ook voelen, ruiken en proeven en op een mooie plek in of rond Mensinge thee drinken uit kopjes van het chique chinees eierschaal porselein. Met iets lekkers erbij natuurlijk! De duur van het programma is plm. anderhalf uur.
Aanmelden op: educatie@mensinge.nl  of telefoonnummer 050-5015030.


 


Mooi Mensinge op vrijdag 29 juli
Op vrijdag 29 juli vanaf 15.00 uur wordt Mooi Mensinge gehouden. Op deze laatste vrijdag van de maand wordt een bijzonder object uit de collectie van Museum Havezate Mensinge belicht. Deze keer wordt het Koetshuis op het voorterrein van de havezate omgetoverd tot een ware smederij.
Prachtige handgesmeden hang- en sluitwerk en kunstige objecten worden nader bekeken en uitgebreid besproken door conservator Anja Sinnige. Bezoekers en andere belangstellenden zijn van
harte welkom: geen kosten op vertoon van de Museumkaart of Drentse Museumpas.