Verzeker je caravan voor je op vakantie gaat


 


Je bent als eigenaar van een caravan zuinig op je bezit. Je moet er echt niet aan denken wanneer er iets met je caravan zou gebeuren. Stel je nou toch eens voor dat je aan het rijden bent en je krijgt ineens een klapband.


 


Ga je met de caravan op vakantie naar het buitenland, dan verwacht je dat het daar heerlijk weer is. Toch is het niet onwaarschijnlijk dat je tijdens je vakantie in Spanje wordt overvallen door storm of noodweer. Stel je eens voor dat er een boom op je caravan valt!


 


Dit is dan ook precies de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een caravan te verzekeren. Je hoeft hier niet eens de deur voor uit. Caravan online verzekeren? Dat is sneller gedaan dan je voortent opzetten!


 


Niet verplicht


 


In tegenstelling tot de WA-verzekering van een auto is een verzekering voor de caravan niet verplicht. Mocht je met de caravan schade aan anderen toebrengen, dan wordt dit gedekt door je WA-verzekering als de caravan is aangekoppeld aan de auto.


 


AIs de caravan niet aan de auto gekoppeld en breng je toch schade toe aan anderen, dan kan je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Tenminste, die moet je dan wel afgesloten hebben want ook een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht.


 


Stel je hebt wel een aansprakelijkheidsverzekering maar tijdens je vakantie ontstaat er kortsluiting in de caravan. Of je krijgt met stormschade te maken. Misschien nog wel erger, je caravan wordt gestolen of er wordt ingebroken in de caravan.


 


Waarop moet je letten bij het afsluiten van een caravan verzekering?


 


Kies je voor een verzekering voor je caravan, dan krijg je met een aantal voorwaarden en dekkingen te maken. Je dient daarom rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wanneer je de verzekering in laat gaan.


 


In de praktijk kan je dit het beste doen vanaf de dag dat jij de eigenaar wordt van de caravan. Mocht je erachter komen dat je caravan geen hagelbestendig dak heeft, zorg er dan voor dat je de caravan ook tegen stormschade verzekert.


 


is het zo dat niet alle verzekeraars stormschade standaard in het pakket hebben zitten. Kijk dus voor je de caravanverzekering afsluit dus goed of dit bij de door jou gekozen verzekeraar in het pakket zit. Mocht dit niet zo zijn dan dien je dit als extra mee te verzekeren.


 


Nog iets wat belangrijk is bij het verzekeren van een caravan is of ook de inboedel en de accessoires zijn meeverzekerd. Vaak vallen accessoires niet onder de standaarddekking van een caravanverzekering. Wel is het mogelijk om dit extra te verzekeren


 


Ook de voortent zit niet standaard in de pakketten voor een caravanverzekering. Dit geldt net zo goed wanneer je geen caravan hebt maar een camper. Wil je er zeker van zijn dat je voortent vergoed wordt mocht er iets mee gebeuren, kies dan voor een goede caravanverzekering of een Camper verzekeren.