‘Dichter-Bij’ is de titel van de nieuwe expositie van Verkuno in K38 te Roden.


 


Dichter bij wat? vragen we ons dan af. Al snel wordt het de bezoeker duidelijk gemaakt, dat beeldende kunst en poëzie hand in hand gaan in deze expositie. De 16 deelnemende kunstenaars komen uit verschillende delen van het land. In een mooi uitgevoerd boekje is per deelnemer toegelicht hoe en waardoor een ieder geïnspireerd werd, bij het werk voor dit thema. Zeer divers blijkt al snel. Soms zijn dit meer of minder bekende bestaande gedichten, en soms zelfs door de beeldend kunstenaar zelf gemaakte gedichten of dichtregels.


 


En als speciale geste van Verkuno is dit boekje, zolang de voorraad strekt, gratis beschikbaar voor de bezoeker! In het boekje is per deelnemer een afbeelding van een geëxposeerd werkstuk opgenomen. Een leuke herinnering voor de bezoekers aan deze expositie, waarin diverse werken van de kunstenaars staan.


 


De deelnemende kunstenaars van ‘Dichter-Bij’ zijn:
Leni van den Band, Edith Bons, Henk ter Bogt, Jelly van den Bosch, Carolien Broersen, Angelien Coco Martin, Arien de Groot, Jannie Hiskes, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg, Joukje Pees, Dirk Rentmeester, Mariet Schedler, Lonia Schölvinck, Klaasje Smit en Hieke Veenstra.


 


Te bezichtigen tot en met zondag 31 juli 2022.


Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden


Woensdag t/m zondag van 13-17 uur


Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl