Familiepark Nienoord gaat dinsdag niet open

 

Familiepark Nienoord sluit dinsdag de deuren vanwege de hitte. Volgens een woordvoerder van het park worden de speeltoestellen te heet, en kunnen kinderen brandplekken oplopen. Het is voor het eerst dat het familiepark dicht gaat vanwege de hoge temperaturen.

Het park stelde in 2019 een hitteprotocol op. Dat treedt nu voor het eerst in werking. ‘Daarin staat dat 35 graden de grens is’, zegt een woordvoerder. ‘Het is voor bezoekers en medewerkers niet veilig bij deze temperaturen.’ De financiële schade voor het park valt mee: op hete dagen ligt het bezoekersaantal doorgaans een stuk lager. Bezoekers die al een ticket hadden aangeschaft, kunnen rekenen op compensatie, schrijft RTVNoord.

 


4 miljoenste treinreiziger Nienoord Spoor


LEEK- Het was even spannend en nog een paar keer goed natellen. Station Nienoord ontving vandaag de 4 miljoenste treinreiziger.


 


De gelukkige winnaar was de familie Zegwaard uit Hazerswoude. Gertjan, Anne en hun kinderen Sofie, Julia en Joep werden op vrijdagmiddag 15 juli verrast toen het 4 miljoenste kaartje werd geknipt. Nadat de conducteur op zijn fluitje had geblazen kon de extra feestelijke treinreis beginnen.


 


De familie werd op het station verrast met een bos bloemen, een abonnement voor Familiepark Nienoord en bij mooi weer hoort natuurlijk een ijsje.