Het is vrij zonnig, droog en warm zomerweer met 23 tot 28 graden. Komende dagen is het tropisch warm. Maandag wordt het 29 tot 35 graden. En dinsdag wordt het 33 graden op de Wadden tot 39 of zelfs 40 graden in het zuiden. De dagen daarna zijn er ook wolkenvelden met kans op een paar buien. De middagtemperatuur daalt naar 21 tot 27 graden.
 


Zondag: zonnig en zomers warm


Vanochtend schijnt in grote delen van het de zon. Over het noordoosten trekt wat bewolking en gaat de zon later in de ochtend volop schijnen.


Vanmiddag is het in het midden en zuiden zomers warm met 25 tot lokaal 28 graden. In het noorden is het 23 tot 25 graden op de Wadden is het een graadje minder warm. Er is veel zon en ook wat sluierbewolking. Er staat maar weinig wind. Aan zee kan vanmiddag een aanlandige wind verkoeling brengen.


Vanavond is het heel rustig weer met nauwelijks wind. De temperatuur daalt maar heel geleidelijk. Behalve zon is er ook wat hoge bewolking wat later oplicht door de ondergaande zon.


Komende nacht is het op wat sluierbewolking na helder. De minima liggen tussen 12 graden in het oosten en 15 tot 17 graden aan de kust.


 


Maandag: bijna overal tropisch


Morgen hebben we opnieuw een mix van zon en sluierwolken. De temperatuur gaat in de ochtend veel sneller omhoog dan de voorgaande dagen. Aan het begin van de middag is het in het hele land zomers warm met 25 graden in het noorden en in het zuiden is het met 30 graden al tropisch warm. De sluierbewolking verdwijnt en in de volle zon stijgt de temperatuur naar 30 tot 34 graden. In Waddengebied wordt het met 27 tot 29 net niet tropisch. In delen van Brabant, Limburg en Zeeuws-Vlaanderen kan het zo’n 35 graden worden.


Er staat een zwakke zuidwestenwind. Aan zee kan een licht aanlandige wind wat verkoeling brengen, maar dit is vooral echt aan de waterlijn merkbaar. In de duinen blijft het erg warm. In de avond is het nog een tijd tropisch. Daarna wordt het minder warm en aan het eind van de avond is het 19 graden aan de noordkust tot 25 graden in het zuiden. In de nacht naar dinsdag blijft het best warm met minima van 16 tot 20 graden.


 


Dinsdag: hitte om rekening mee te houden


Vanaf de vroege ochtend schijnt de zon volop. In enkele uren is het zomers warm en niet veel later passeert de temperatuur de 30 graden. De middag verloopt bijzonder heet. Het wordt op grote schaal 34 tot 38 graden en in het zuiden en zuidoosten kan het 39 of zelfs 40 graden worden. Ook op de Wadden wordt het met 32 tot 34 graden tropisch. Dit komt door een matige zuidoostenwind. Door de aflandige wind is het ook op de standen in het westen bloedheet.


Met die hoge temperaturen kun je de zon voelen branden op je huid. Niet alleen mensen kunnen last hebben van de hitte. Ook huisdieren en dieren in de wei zijn gebaad bij schaduw en voldoende water om te drinken.


In de avond duurt het even voordat de temperatuur begint de dalen. Tot laat in de avond hebben we hoogzomerse temperaturen van 25 tot 29 graden. Er volgt een drukkend warme nacht waarin de temperatuur langzaam daalt naar 19 tot 22 graden.


 


Woensdag: hitte voorbij, nog steeds hoogzomers


Woensdag valt de middagtemperatuur 9 tot 12 graden lager uit. Dat zegt vooral wat over de uitzonderlijke warmte op dinsdag, want met 25 graden aan zee tot ruim 29 graden in het oosten hebben we nog steeds te maken met hoogzomerse temperaturen. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. In de middag en in de avond kunnen enkele buien over het land trekken en daarbij is kans op onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht.


 


Daarna prima zomerweer


De dagen zijn er droge perioden met een afwisseling van zon en stapelwolken. Zo nu en dan kunnen een paar buien ontstaan en de middagtemperatuur ligt vaak tussen 21 en 26 graden. Daarbij staat een noordelijke wind. Het warmst wordt het in het zuiden en zuidoosten en daar kan het tijdens zonnige perioden soms nog wat warmer worden.


 Bron WeerOnline.nl weernieuws