Nieuwbouw Interzorg De Hoprank in Peize gereed


 


Na 2,5 jaar bouwen is het dan zover: de nieuwe locatie van De Hoprank in Peize is gereed. Gisteren overhandigde Remco Mestebeld, Projectleider van bouwbedrijf RoosdomTijhuis de sleutel aan Marcel Kemfers Manager Huisvesting van Interzorg. Deze nagelnieuwe zorglocatie is een duurzaam gebouw met 64 eenpersoons appartementen en gemeenschappelijke ruimten waar het fijn is om elkaar te ontmoeten. De inrichting en ondersteuning door zorgprofessionals sluiten aan bij de belevingswereld van ouderen. In het nieuwste gedeelte bevinden zich 43 appartementen die met name geschikt zijn voor mensen met (beginnende) dementie.Eerste steen wordt laatste steen
De Hoprank is ruim een maand eerder dan gepland opgeleverd, ondanks de vele coronamaatregelen en beperkingen waar ook de bouw mee te maken had. De verschillende bedrijven die meewerkten, hebben meer dan goed samengewerkt en allemaal wilden ze hetzelfde: bouwen aan huis waar mensen zich thuis voelen. Dat blijkt ook uit het doek, dat de eerste steen onthult: ‘Met stenen bouwt men een huis, met mensen en liefde een thuis.’ Het plaatsen van die eerste steen is normaal een mijlpaal en een feestje waard. Door het coronavirus gebeurde dit helaas niet en werd uiteindelijk deze eerste steen de allerlaatste steen die RoosdomTijhuis plaatste. Dit gebeurde eind juni, onder toeziend van de heer Ansingh, bewoner van De Hoprank en zeer betrokken bij de bouw. “Het was geweldig om te zien hoe De Hoprank langzaam vorm kreeg. Vooral omdat ik zelf ook in de bouw heb gewerkt. Alles wat mijn ogen zagen kon ik maken. Hier in Peize is nu ook wat moois gemaakt.”


Social sofa zorgt voor verbinding
Vandaag werd die eerste steen eindelijk onthuld door beide opzichters van de bouw: de heer Ansingh en Gerrit-Jan Janssen van RoosdomTijhuis. Daarna was het tijd voor de sleuteloverdracht en toog het trotse gezelschap naar binnen voor een feestelijke toost. Daar had Joop Jansen, adjunct directeur van RoosdomTijhuis een verrassing voor de cliënten van De Hoprank: een zogenaamde social sofa. Dit is een kunstwerkbank met een ontwerp van mozaïek. De banken worden gemaakt in een sociale werkomgeving en de mozaïeksteentjes worden de komende weken aangebracht door cliënten, naasten, medewerkers, vrijwilligers en ook buurtbewoners. De enorme bank staat nu nog kaal binnen maar wordt zodra deze is bekleed, buiten voor De Hoprank geplaatst. De social sofa is een duidelijk symbool voor de verbinding die De Hoprank met haar omgeving wil. Het is een zitplaats voor iedereen waar met elkaar de komende weken aan wordt gebouwd, steen voor steen.