Etappe drie Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier in Leek werd een prooi voor Zuid-Hollander Sten Verzijl. Jelle Johannink uit Denekamp werd tweede. Plek drie was voor Sneker Harry Sweering.


 


Jeffrey Cordes uit Nieuw-Roden heeft in de Meerdaagse tijdens de Ronde van Leek net niet het podium gehaald. De Nei-Roner kwam als 4e over de finish. Vijftien seconden achter winnaar Sten Verzijl (foto 1) uit Berkel en Rodenrijs die solo over de streep kwam. Cordes kwam in een sprint samen met drie andere achtervolgers net te kort om een podiumplaats te pakken. Jelle Johannink (NK winnaar in de categorie elite zonder contract) en Harry Sweerink werden 2e en 3e. Adne Koster uit Roden, die een uitstekende begin had en hiermee premies sprokkelde, kwam uiteindelijk als 13e over de streep op 1:21sec achterstand. Evert-Jan Veldkamp ook uit Roden werd 25e op 1:28 sec. klassementsleider Rick Ottema pakte de 9e plaats en behoudt hiermee de gele trui. Als eerbetoon aan John Kerstholt had moeder Lineke Kerstholt de mannen op gang geschoten.


 


Bij de vrouwen won Melissa Wijfje (foto 2) de Ronde van Leek. Tweede werd Femke Beuling en de winnares van de ronde van Nieuw-Roden Marit Cent kwam als 3e over de finish.


 


Hoofdfoto1© Sven Loer


Hoofdfoto2© José Reijinga


Foto's mannen José Reijinga 


Foto's Vrouwen José Reijinga 


Foto's© Sven Loer (mannen)