Bas Hoven Nederlands kampioen airtrack


 


Afgelopen weekend stond voor de springgroep van Statera het Nederlands Kampioenschap individueel springen en microteamgym in AHOY Rotterdam op het programma. Gezamenlijk hebben zij vijf medailles en een beker mee teruggenomen naar Roden.


 


Op zaterdag kwamen de springers individueel uit op de onderdelen airtrack, trampoline en trampoline pegasus. In de categorie heren jeugd C kwam Finn Nijdam uit op trampoline en Teun Walda op trampoline pegasus. Beide heren behaalden een mooie 11 e plaats op hun eerste NK. Ook voor Cynthia Zwama was dit haar eerste NK. Zij kwam uit in de categorie dames jeugd C en behaalde een mooie 3 e plaats op trampoline pegasus en de 5 e plaats op trampoline. Bas Hoven, Jarno ten Berge en Nils Witteman kwamen uit in de categorie heren junior C. Op trampoline mocht Jarno de 3 e plaats op het podium innemen en op trampoline pegasus was deze 3 e plaats voor Bas. Op airtrack nam Bas de gouden medaille mee naar huis en mag zich daarom een jaar langs Nederlands Kampioen airtrack noemen in de categorie heren junior C. Jarno behaalde de zilveren medaille en Nils eindigde maar net naast het podium op de 4 e plaats met een verschil van 0,05 punten. Voor Sanne Hoven en Maryse Basstra was er in de categorie dames junior C een sterk deelnemers veld met maar liefst 37 tegenstanders. Desondanks behaalde Maryse op trampoline pegasus de 20 e plaats en op trampoline de 17 e plaats. Sanne behaalde op haar eerste NK op airtrack een mooie 9 e en zelfs de 5 e plaats op trampoline.


 


Op zondag deed Statera met een mix junior C team mee aan de microteamgym wedstrijd.
Het team bestond uit Jarno ten Berge, Nils Witteman, Bas Hoven, Maryse Basstra en Sanne Hoven. Ondanks een paar kleine foutjes behaalde het team toch een hele nette 2 e plaats. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd weekend en we hopen er volgend jaar weer te staan.