Vandaag was de eerste wedstrijd van meerdaagse van het Noordenveld-Westerkwartier in Nieuw Roden met om 18.00 uur de start van de dames.


De dames/meiden moesten 50 km fietsen en dat zijn 39 rondjes door Nieuw Roden heen. In Nieuw Roden heb je ook straten met klinkers....best glad als het regent.


Toen de meiden een kwartier onderweg waren begon het te regenen. Erg jammer want daardoor werd het parcours erg glad. Desalniettemin reden ze flink door. Liana de Jong reed in het begin op kop. Uiteindelijk kwam Jip van Elst solo over de streep.  In haar strijd om te winnen ging ze zelfs nog stevig onderuit in een bocht in de één na laatste ronde. Ze verloor hier zo'n 20 seconden mee en was gehavend aan haar arm. Een supersterke overwinning van de Groningse, die rijdt voor WV de Kannibaal uit Peize. Ze kreeg de bloemen, die beschikbaar werden gesteld door Barels Bij de Bloemenschuur uit Steenbergen, uit handen van Ronde Miss Bleona Berisha uit Nieuw-Roden.


Tegen 19.45 uur was het tijd voor de Elite/beloften/amateurs en inmiddels was het ook weer een beetje droog. Wel was het nog steeds glad en zijn ook flinke valpartijen geweest. Zelf ben ik na het zien van een flinke valpartij maar weer richting huis gegaan. Hopelijk is het morgen in Peize in ieder geval droog!!


 


Tekst/foto's© ditisRODEN.nl José ReijingaVideo